Öğretmenlerden müdahale tepkisi

Başbakan Tayyip Erdoğan öğretmenler için bu sözleri sarfetti. Ancak bu sözlerden sadece 1 gün önce Başkent Ankara'da inanılmaz sahneler yaşandı.

Abone ol

Bu tablo, Öğretmenlerin 24 Kasım'ı alanlarda geçirmesine neden oldu. Öğretmenler polis şiddetini protesto etmek, öğretmen adayları atama istemek, öğrenciler ise öğretmenlerine destek için alandaydı.

Başkent Ankara'da öğretmenler yine Kızılay Meydanı'ndaydı. Polis bu kez biber gazı ve cop kullanmadı.

Eğitimciler adına konuşan KESK dönem Sözcüsü Osman Özyurt, hükümetin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi.

Öğretmenler polis şiddetine tepki gösterirken, Başkent Ankara'daki bir başka alanda öğretmen adayları seslerini duyurmaya çalıştı.

Atanamayan öğretmenler öğretmenler gününe Güvenpark'ta girdi.

Gece soğuktu. Ancak atanamayan öğretmenler de nöbette ısrarlıydı. Soğuktan korunmak için kimi battaniyenin altına sığındı, kimi de halay çekti. Atanamayan öğretmenler öğr etmenler gününü bu sahnelerle geçirdi.

Sadece öğretmenler ve öğretmen adayları değil, öğrenciler de eylemdeydi. Türkiye Liseliler Birliği üyeleri öğretmenlerine mektuplar yazdı, "mücadelenizde yanınızdayız" mesajı verdi.

ulusalkanal.com.tr

Anayasa bozgunu Gündem Şırnak'ta molotoflu saldırı Gündem "AKP, kadınları eve kapatmak istiyor" Gündem Tam gün yasa tasarısı meclis komisyonunda kabul edildi Gündem