Diyarbakır şehitleri uğurlandı

Diyarbakır şehitleri son yolculuklarına uğurlandı. PKK'nın 10 ton patlayıcı ile Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne düzenlediği saldırıda şehit olan 5 polis ile bir polis çocuğu memleketlerinde toprağa verildi. Bu arada şehit sayısı 8'e yükseldi. Temizlik işçisi Mehmet Kılıç hastanede hayatını kaybetti.

Abone ol

Diyarbakır'da PKK'nın 10 ton patlayıcı ile düzenlediği saldırıda şehit olan polis ve sivil vatandaşlar memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Terör saldırısında 5 yaşındaki oğluyla birlikte şehit olan Polis Ahmet Gülbahar'ın tayini Konya'ya çıkmıştı. Arkadaşlarıyla vedalaşmak için gittiği amirlikte PKK'nın saldırısına yakalandı. Diyarbakır'daki cenaze töreninde babayla oğlun tabutları yan yana konuldu.

Polis Ahmet Gülbahar ile 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku memleketi Afşin'de defnedildi.

Adıyaman'dan ise kürtçe ağıtlar yükseldi. Şehit Nazif Kaplan'ın naaşı Diyarbakır'daki törenin ardından Kahta'ya uğurlandı. Cenaze namazının ardından şehit Kaplan, Karşıya Mezarlığı’na defnedildi.

Aynı saldırıda şehit olan 26 yaşındaki polis Yakup Kılınç ise memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin ailesi PKK'ya tepkiliydi.

Bir törende Erzincan'daydı. Polis memuru Salih Zengin’in cenaze törenine binlerce yurttaş katıldı. Şehidin bir süre önce Bursa'ya tayini çıkmıştı.

Diyarbakırlı şehit polis Siraç Balpetek, Çermik ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 3 yıldır İstanbulda görevliydi. En son memlketi Diyarbakır'a atanmıştı.

Benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan Mehmet Sarı'da dün defnedilmişti.

Saldırıda ağır yaralanan 31 yaşındaki temizlik işçisi Mehmet Kılıç'da hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Böylece son terör saldırısında can kaybı sıyısı 8'e yükselmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

Twitter'da #FikretOrmanİstifa kavgası Gündem İzmir'de 5 ayrı terör operasyonu: 22 kişi gözaltına alındı Gündem Gümüşhane İl Jandarma Komutanı kalp krizi geçirdi Gündem Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e barodan avukat atandı Gündem