Islak imzanın sırrı çözüldü!
F tipi örgüte yönelik operasyonlar ilerledikçe yeni bilgilere ulaşılıyor. Ergenekon ve Balyoz tertiplerinde gündeme gelen ve suçlanan kişilerin reddettiği ıslak imza ve yazılarla ilgili sır perdesi de aralandı. Genelkurmay karargahına ve Org. İlker Başbuğ’a uzanan kumpasta, Dursun Çiçek’e ait olduğu iddia edilen ıslak imzalı belgenin ve sahte olduğu kesinleşen 11 ve 17 No’lu CD’lerin üzerinde bulunan ve emekli Tümgeneral Süha Tanyeri’ye ait olduğu öne sürülen “K.özel” ve “Or.K.na” yazılarının nasıl yazıldığına ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı.
MAKİNE AMERİKA’DAN GETİRİLDİ
Edinilen bilgilere göre, F tipi örgüt, Emniyet’te etkili olduğu dönemde tertiplerde kullanılmak üzere Amerika’dan “ıslak yazı makinesi” getirtti. Tertiplerde bu makine kullanıldı. Kritik anlarda tertibe inandırıcılık kazandırmak ve kamuoyunu yönlendirmek için devreye sokuldu. Dursun Çiçek’e ait ıslak imzalı yazı ve Balyoz tertiplerinde de bu makine kullanıldı. Dursun Çiçek’le ilgili düzenlenen ve kamuoyuna “Fethullah Gülen ve AKP’yi bitirme planı” olarak sunulan yazının fotokopi olması “düzmece” algısına yol açınca bu makinenin devreye sokularak Çiçek’in imzasının ıslak olarak yazdırıldığı bildirildi.
İKİ OĞLU DA HARP OKULU’NDA
Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, “ıslak yazı makinesi” alınma talimatı tertiplerde önemli görevler alan Emniyet Müdürü R.G. tarafından verildi. 2 oğlu da Harp Okulu’nda okuyan R.G. F tipi örgütün en önemli elemanlarından biri. Birçok tertibin fikir babası olarak biliniyor. Amerikalı ekiple ortak çalıştığı ifade ediliyor.
“Islak yazı makinesi” Emniyet’in resmi kayıtlarında gözükmüyor. Parası ise örtülü ödenekten sağlanmış. Şu anda nerede olduğu bilinmiyor. F tipi örgüt Emniyet’i boşaltırken bu makineyi de kaybetmiş.
Bu arada, F tipi örgütle ilgili soruşturma yürüten savcıların Emniyet’ten “ıslak yazı makinesi” ile ilgili bilgi istediği de öğrenildi. Emniyet’te böyle bir makineye ilişkin hiçbir kayıt olmaması dikkat çekerken, makineyle ilgili araştırmanın derinleştirildiği, makinenin bulunması halinde F tipi örgütün tertiplerinin açığa çıkarılmasında ve örgüt soruşturmasında ileri bir aşamaya gelineceği ifade edildi. Bu arada, itirafçı olan F tipi örgüt mensubu Emniyetçilerden makineyle ilgili bilgi istendiği de belirtiliyor.
CD’LER ÜZERİNDEKİ YAZILAR MAKİNEDEN
Balyoz davasında sanık komutanlar bütün belgeleri kabul ederken tartışmalı 11 ve 17 no’lu CD’leri kabul etmedi. Mahkemenin askerlere verdiği cezalarda da sadece bu CD’lerde yer alan bilgilere dayanılıyor. Balyoz davasının yeniden yargılamasını yapan mahkemenin atadığı bilirkişi Prof. Dr. Salih Cengiz iddialarla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda 11 ve 17 no’lu CD’lerin üzerindeki yazıların iddia edilenin aksine emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’nin el yazısı olmadığını, makine yazısı olduğunu tespit etti. Yazı, Tanyeri’nin not defterindeki el yazılarından kopyalanmıştı.
CD’Yİ ÖNCE ZAMAN ELE GEÇİRMİŞTİ
Sahte CD’leri ilk kez Zaman gazetesi yayımladı. Zaman’ın haberinde CD’lerin üzerindeki yazıların da Tanyeri’ne ait olduğu iddia edildi. Tanyeri, Zaman’ın haberi ile ilgili olarak, “Zaman, ‘Bunlar Süha Tanyeri’nin el yazısıdır’ diyerek grafologdan sözümona bir rapor alarak haber yaptı. Demek ki bunlar da bu işin içerisinde. CD’yi ben göremiyorum ama Zaman gazetesi ele geçiriyor. Nasıl ele geçirmiş? İşte bunlar sorulmalı. Yazılar sahte ise içindekiler de sahtedir” demişti.
Aydınlık