Aydın'da 40 köylüye kura ile sakız koyunu verildi

Aydın'da 40 köylüye kura ile sakız koyunu verildi. Törende yapılan konuşmalara "Hayat pahalılığı, çiftçi ve köylüyü vuran girdi maliyetleri ile ithal patates" damga vurdu. Türkiye'nin üretmek zorunda olduğu dile getirildi.

Abone ol

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Yeniköy'de çiftçilere dördüncü defa sakız koyunu dağıtıldı. Kura ile 40 çiftçi ailesi koyun sahibi oldu. Törende konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, çiftçi ve köylünün zor durumda olduğunu söyledi. AKP'li bakanların seçim nedeniyle peşpeşe Aydın'ı ziyaret etmesini, ama geçim derdini hiç gündeme getirmemesini eleştirdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, çiftçi ve köylünün çok zor durumda olduğunu söyledi.

Çerçioğlu, Türkiye'nin ve Koçarlı çiftçisinin üretmekten başka çaresi olmadığını söyledi, İthal patates kararının çiftçiyi mahvedeceğini savundu.

Enerji ve akaryakıt zamlarını da eleştirdi Çerçioğlu, Aydın'da doğalgazın Denizli'den yüzde 26 daha pahalı olduğunu iddia etti.

Konuşmaların ardından kur'a çekildi, 40 çiftçi ailesi sakız koyunlarına kavuştu.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

İstanbul Sarıyer'de şüpheli paketten el yapımı patlayıcı çıktı Yurt Diyarbakır'da iki aile arasında silahlı kavga Yurt İzmir Tepecik Hastanesi'de trafo patlaması: Hastalar tahliye edildi Yurt Hatay'da 'çok kuvvetli' yağış etkili olacak Yurt