Tutuklu asker yakınları TBMM'de

Milli Savunma Komisyonu'nda Askerlik Kanunu gündeme alınırken, tertip davalarında tutuklu askerlerin yakınları da Meclis'teydi. Aileler, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile birlikte basın toplantısı düzenledi. CHP'li Havutça, ailelerin bağımsız yargı sistemi oluşturulmasını ve yeniden yargılama istediğini kaydetti.

Abone ol

Askerlik Kanunu ile görüşmeler Milli Savunma Komisyonu'nda ele alınırken, tertip davalarında hedef alınan ailelerin yakınları da Meclis'teydi.

Aileler ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, CHP'li Namık Havutça ile görüştü.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi.

CHP'li Havutça, TESUD Başkanı Erdoğan Karakuş ve dernek üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, kararların sahte delillere dayanarak verildiğini hatırlattı.

Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da, davaların hedefinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olduğunu vurguladı. Silah arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen Karakuş, tekrar yargılamayla zedelenen itibarlarının geri verilmesi gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Büyük yürüyüş başladı Gündem Özelleştirmeye karşı yürüyen işçilere engelleme Gündem TÜSİAD'dan AKP ve cemaate sert çıkış Gündem Direniş gazisine şimdi de dava açıldı Gündem