TBMM'de promosyon jesti

Yıllardır tartışma konusu olan banka promosyonu milletvekillerine yaradı. Ocak maaşlarını alan Milletvekillerine 8 ila 10 bin lira ek promosyon ödemesi yapıldı. Yaklaşık 11 milyon emeklinin merakla beklediği promosyondan ise henüz ses seda yok.

Abone ol

Umutla girilen yeni yıl vatandaşa zam, milletvekillerine ise promosyon getirdi. Vekiller yeni yılın ilk maaşında "promosyon" sürprizi yaşadı.

TBMM yönetimi, milletvekillerinin maaşlarının yatırıldığı devlet bankasıyla iki yıllık anlaşmasını 1 Kasım seçimlerinden hemen önce yenilemişti. Bu, tekrar seçilen vekillere de yaradı. Ocak ayında sadece üç aylık maaşlarını alacaklarını sanan vekiller hesaplarında 8 bin ila 10 bin lira arasında değişen oranlarda fazladan para olduğunu gördü. Bu dikkat çeken fark bankanın vekillere promosyon jestiydi.

"Maaşların yüzde 53'ünü" kapsayan promosyon nedeniyle maaşı 15 bin 500 lira olan vekillere 8 bin lira dolayında ek ödeme yapıldı. Emeklilik hakkı kazanan ve hala görevde olan vekiller ise 15bin 500 liraya ek olarak 9 bin 800 lira da emeklilik aylığı alıyor. Bu vekillere ise 10 bin lira civarında promosyon ödemesi yapıldı.

Anlaşmadan Meclis çalışanları da faydalandı. Personel maaşlarına da yüzde 53'ü oranında promosyon ödemesi yapıldı.

Yaklaşık 11 milyon emeklinin merakla beklediği promosyondan ise henüz ses seda yok. SGK ile üç kamu bankası arasındaki görüşmelerin ne zaman sonuçlanacağı belli değil. Ancak beklenti de yüksek değil. Promosyon ödemesinin memur emeklileri için 300, diğer emeklilere için ise 50 ila 100 lira olacağı tahmin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Bağdat Caddesi'ndeki tecavüz dehşetinin yeni görüntüleri ortaya çıktı Gündem CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan istifa etti Gündem Hrant Dink cinayetinin kayıp tutanağı bulundu! Tutanakta dikkat çeken not Gündem Kocaeli'de adliyede kimyasal madde paniği Gündem