ABD beslemesi müttefik çeteler yıkılacaktır

Modern Türkiye’nin yoluna lök gibi oturan ABD beslemesi müttefik çeteleri 50 yıl önce tanımlayan Cemal Süreya, “Şelaleye / düşmüştür / zeytinin dali; // Celaliyim / Celalisin / Celali” demişti.

Abone ol

Ülkenin 1950’ler sonrasındaki toplumsal yapılanma sürecinde aşkın ve şiirin ölümsüz gücünü bu çeteye karşı misillemeye dönüştüren büyük şair, Gezi Kuşağı’nın isyanını şiirlerinde haber vermekle kalmamış, ona şiirinin her dizesiyle katkıda bulunmuştu.

2014’te umudun daha bir ışıklı parladığı anlarda büyük şairin Fotoğraf şiiri her kuşaktan gencin dünden yarına uzayan direnç kaynağı olacaktır:

FOTOĞRAF

Durakta üç kişi

Adam kadın ve çocuk

Adamın elleri ceplerinde

Kadın çocuğun elini tutmuş

Adam hüzünlü

Hüzünlü şarkılar gibi hüzünlü

Kadın güzel

Güzel anılar gibi güzel

Çocuk

Güzel anılar gibi hüzünlü

Hüzünlü şarkılar gibi güzel

Yeni yılın tüm insanlığa evrensel barış, kardeşlik, Gezi Kuşağı’nın özlemlerini sırtlamış aydınlık bir gelecek, avuçlarımızda büyüyen akıl ve yürek dolusu cesaret, tarifsiz güzellikte mutlu aşklar biriktirmesi dileğimizi Cemal Süreya’nın dizelerinde herkesten herkese yayılan yediveren umutlarla paylaşıyoruz: Bütün kara parçalarında / Afrika dahil.

Seyyit Nezir

Cemal Süreya KSD Bşk.

'Sanat kurumlarımızı kapattırmayacağız' Kültür Sanat Kuvayi Milliye atları seymenlerle buluştu Kültür Sanat İlker Başbuğ’dan gündemi sarsacak kitap! Kültür Sanat AKP'ye konserli tepki Kültür Sanat