YÖK'ten kadrolaşma atağı

YÖK, üniversitelere araştırma görevlisi alımında yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeyle, "Alan sınavı" adı altında yeni bir sınav getirildi. Sınav hem yazılı, hem de sözlü olarak yapılacak. YÖK'ün belirlediği komisyonların yapacağı sözlü sınav "kadrolaşma" tartışması başlattı.

Abone ol

Üniversitelerde araştırma görevlisi olmak için aranan şartlarda tartışma yaratacak bir düzenleme yapıldı.

Yükseköğretim Genel Kurulu'nun düzenlemesiyle, araştırma görevlisi kadrolarına başvurmak için ‘Alan Sınavı’ adı altında yeni bir sınav getirildi.

Alan sınavları hem yazılı hem de sözlü olarak yapılacak. Alan sınavlarını, YÖK tarafından seçilen öğretim üyeleri düzenleyecek.

Alan Sınav puanı ile araştırma görevlisi kadrolarına başvuracaklar için üç sınav sonucuna bakılacak.

Değerlendirmelerde, Lisans not ortalamasının yüzde 20’si, ALES puanının yüzde 25’i, Yabancı Dil Sınavı puanının yüzde 15’i, Alan Sınavı puanının ise yüzde 40’ı esas alınacak.

Lisans Ortalamasının %20'si

ALES'in yüzde 25'i

YDS'nin %15'i

Alan Sınavı'nın %40'ı

Düzenleme eğitimciler arasında tartışma başlattı. Sınavın, YÖK’ün belirleyeceği komisyon tarafından yapılmasının kadrolaşma yaratacağı vurgulandı.

TEOG kriterleri değişti Sağlık Süper Anne’den Güllaç Tarifi Sağlık Çetin Ateş, henüz 11 yaşında Akdeniz Ateşi, Epilepsi ve Çölyak hastası Sağlık Boğaziçi köprüsü Lösemili Çocuklar için turuncuya büründü Sağlık