Hain saldırının ayrıntıları netleşmeye başladı

Ağrı'daki PKK saldırısının ayrıntıları netleşmeye başladı. PKK'lıların, saldırıyı günler öncesinden planladığı, bölgede mevziler kazarak silah ve mühimmat yığınağı yaptığı ortaya çıktı. Örgüt bölge halkını da kalkan olarak kullanmayı hedefledi.

Abone ol

Seçim çalışmalarına silahlı saldırılarla başlayan bölücü terör örgütü PKK'nın Ağrı'da planlı ve organize bir saldırı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi'nin bölgedeki askeri ve yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, örgüt saldırıyı günler öncesinden planladı. Saldırı öncesinde HDP’ye oy isteme etkinliğinin yapılacağı bölgede mevzi hazırladı. Mevzilere silah ve mühimmat yığınağı yaptı.

Türk askerinin bölgeye gitmesinden hemen sonra da saldırı başladı. Ancak askerin anında ve sert bir şekilde karşılık vermesiyle örgüt bozguna uğradı.

14 saat süren çatışmanın ardından askerler bölgeyi kontrol altına aldı. Bölgede yapılan ilk incelemelerde 10 bine yakın merminin kullanıldığı belirlendi. Örgütün mezvi kazdığı tespit edildi. Mühimmat sandıkları bulundu.

Kaynaklara göre, saldırı bilinçli olarak halkın bulunacağı bir yerde planlandı. Amaç, halkı kalkan yapıp iki ateş arasında bırakmaktı. Bu sayade hem ulusal hem de uluslararası platformlarda "TSK sivilleri öldürüyor" propagandası yapılacaktı. Ancak örgüt amacına ulaşamadı.

Bir başka amaç da "HDP’ye oy verin yoksa yeniden çatışmalı ortam döner" korkusunu yaymaktı. Bu korku üzerinden HDP’ye oy toplanmaya çalışıldı.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli'den Ağrı açıklaması: Bunun hesabını hiç kimse veremeyecektir Gündem Davutoğlu'ndan Papa'ya sert yanıt Gündem TSK'dan MİT'e ait TIR'larla ilgili soruşturma açıklaması Gündem Sağlık Bakanlığı'ndan çok tartışılacak uygulama! Sertifika gerekiyor Gündem