İsrail'de şok istifa!

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, görevinden istifa etti. Libermann, istifa mektubunu Başbakan Netanyahu'ya da sunacağını söyledi.

Abone ol

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, görevinden istifa etti. Libermann, istifa mektubunu Başbakan Netanyahu'ya da sunacağını söyledi.

İsrail'de seçimler sonrası hükümet kurmak için yapılan koalisyon görüşmleri sürerken sürpriz bir isitfa haberi geldi. Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Evimiz İsrail Partisi'nin de lideri olan Libermann kurulacak koalisyonda da yer almayacağını söyledi.

İstifa kararını basın toplantısında açıklayan Libermann, "Ne yazık ki, kurulacak yeni hükümetin ulusal çıkarlara hizmet etmeyen, fırsatçı bir yönetim sergileyeceği sonucuna vardım" dedi.

Lİbermann, ayrıca koalisyon hükümeti kurma girişimlerini sürdüren Netanyahu'nun ultra-Ortodokslarla bir dizi anlaşmaya varmasının ardından hükümette yer alamayacağını ifade etti.

Avigdor Lieberman, en yakın zamanda istifa mektubunu Başbakan Binyamin Netanyahu'ya sunacağını belirtti. Netanyahu'nun kilit öneme sahip müttefiklerinden Libermann, iki dönemdir dışişleri bakanlığı görevini yürütüyordu.

Türkiye karşıtlığı ile tanınan 57 yaşındaki Lieberman, Ocak 2010'da Ankara-Tel Aviv arasında yaşanan "alçak koltuk" krizinin de mimarı olarak biliniyor.

ulusalkanal.com.tr

BM'de skandal uygulama! Dünya Koalisyon Yemen'de ki hava saldırılarında misket bombası kullandı Dünya Alman Cumhurbaşkanı'ndan önemli açıklama! Dünya Herkesin konuştuğu Türk bombacı hakkında yeni iddia Dünya