Yunan siyasetçiden hükümetine tepki: ''Bölgedeki en saldırgan ülke Yunanistan''

Yunanistan Hükümetinin Doğu Akdeniz'de Atlantik ile yaptığı iş birliğine Yunan Komünist Partisi'nden sert tepki geldi. Atina Parlamentosu'nda konuşan Parti Sözcüsü Thanasis Pafilis ülkesinin bölgedeki en saldırgan ülke olduğunu söyledi. Yunanistan'ın ABD üssü haline gelmesine tepki gösteren Pafilis, hükümete "Siz Amerikalıların hizmetkarlarısınız" dedi.

Abone ol

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki ABD güdümlü politikalarına bir tepki de içeriden geldi.

Başkent Atina'daki parlamentoda konuşan Yunanist Komünist Partisi Sözcüsü, hükümetinin dış politikasını eleştirdi.

Yunanistan'ın bir ABD üssü haline geldiğini hatırlatan Sözcü Thanasis Pafilis, ülkesinin bölgede en saldırgan ülke olduğunu söyledi.

- Yunanistan'ın barışçıl olduğunu söylemeye cesaretiniz var mı? Merak ediyorum. Hangi barışçıl politikadan bahsediyorsunuz?

Ülkelerine kurulan ABD üslerine de tepki gösteren Yunan Komünist Partisi Sözcüsü, Yunanistan'ın tüm "savaşlara" Yeni Demokrasi, PASOK ve SIRİZA hükümetlerinin kararlarıyla katıldığını belirtti. Hükümetin ABD'ye ve NATO'ya bağımlı olduğunu söyledi.

- Siz Amerikalıların hizmetkarlarısınız. Halkların bölünmesine yardımcı oluyorsunuz.

Pafilis ayrıca Yunanistan'ın Suudi Arabistan'a Patriot bataryası göndermesini de eleştirdi. "Suudi Arabistan'da patriotların işi ne?" sorusunu soran Pafilis, gönderilen bataryayı geri çekmeye çağırdı.

Kovid-19 ilacında yeni aşamaya geçildi Dünya Ersin Tatar'dan uluslararası eşit statü şartı Dünya Miçotakis'ten dikkat çeken açıklama Dünya İngiltere'deki yakıt soruna çözüm için orduyu devreye sokuyor Dünya