TSK'dan Fırat Kalkanı harekatının 172'nci gününe dair açıklama: 43 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 172'nci gününe dair açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 66 terör örgütü IŞİD hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 55 bina, 2 karargâh binası, 1 karakol binası, 1 mühimmat deposu, 2 toplanma noktası ve 1 telsiz istasyonu imha edildi. Ayrıca, açıklamaya göre, 43 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 172'nci gününe dair açıklamada bulundu.

Açıklamaya göre, Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 66 terör örgütü IŞİD hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 55 bina, 2 karargâh binası, 1 karakol binası, 1 mühimmat deposu, 2 toplanma noktası ve 1 telsiz istasyonu imha edildi.

Ayrıca, açıklamaya göre, 43 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi.

İşte o açıklama:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile planlı harekâtın icrası devam etmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 179 DEAŞ TÖ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 66 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 55 bina, 2 karargâh binası, 1 karakol binası, 1 mühimmat deposu, 2 toplanma noktası ve 1 telsiz istasyonu imha edilmiştir.

Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekâtı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 43 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiştir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

Galatasaray'dan Hakan Şükür, Arif Erdem ve Hüseyin Avni Mutlu kararı Gündem Gaziosmanpaşa'da uyuşturucu operasyonu: 17 gözaltı - İstanbul haberleri Gündem Burdur Meclis Üyesi Yavuz Mehmet Kaya, MHP'den ihraç edildi Gündem Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Huzur Türkiye uygulamasına dair açıklama Gündem