İstanbul üniversiteleri dokuzu beş geçe tek ses: Hazırız!

Büyük Devrimci Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde, İstanbul’un vatansever gençleri Atatürk’ü anma programlarına öncülük etti

Abone ol

Büyük Devrimci Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde, İstanbul’un vatansever gençleri Atatürk’ü anma programlarına öncülük etti. İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitelerinde gençlik, anma programları, yürüyüşler ve tarihi geziler düzenledi. Bu tören ve programların, geçtiğimiz yıllara kıyasla çok daha kalabalık olması dikkatleri çekti.

MÜCADELE YÜKSELİYOR

Boğaziçi Üniversitesi’nde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, KilyosYerleşkesi’ndekianma töreninde Atatürk büstünün açılmasına öncülük etti. Gençliğe Hitabe’nin de okunduğu törene katılım büyüktü. İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Beyazıt’ta Türkçe Yaşam Kulübü ile birlikte “Atatürk ve Bayrak Yürüyüşü” düzenledi. Yürüyüş, Beyazıt'taki Atatürk heykeli önünden başladı ve tarihi kapı önünde basın açıklamasının yapılmasıyla son buldu. “Atatürk Yaşıyor, Türkiye Savaşıyor” vurgusunun yapıldığı yürüyüşte farklı kanatlardan öğrenciler Atatürk’te birleşti. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde TGB’liler, ilkokul, lise, üniversite öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte İTÜ bünyesinde düzenlenen saygı koşusu ve yürüyüşünde yer aldı. İstanbul Tıp Fakültesi ADK, katıldıkları büyük anma töreninde “Tıbbiyeliler Atasının Yolunda” diye haykırdı. Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, kampüste katıldığı anma töreninden sonra Harbiye Müzesi ve Dolmabahçe Sarayı’nı gezerek tarih bilincini tazeledi.

Vatansever Türk gençliği, gün içinde yapılan bütün etkinliklerde mücadele vurgusunu öne çıkardı. Türk Ordusu ve Türk Milleti el ele emperyalizmin üstüne yürürken, gençlik 10 Kasımlarda yas tutmak yerine, artan azmiyle mücadeleyi yükseltiyor.

ulusal.com.tr

Dolmabahçe'ye insan seli! Tüm yollar Atatürk'e çıktı Gündem Cam filminde 'ceza kesilmeme' kararı! Süleyman Soylu açıkladı Gündem Binlerce liseliden 10 Kasım'da tek mesaj: Atatürk yaşıyor Gündem TSK: 115 terörist etkisiz hale getirildi Gündem