Sağlık çalışanları ek ödeme ve maaşlarda sorun yaşıyor

Sağlık çalışanları koronavirüsle mücadele ederken ek ödeme ve maaşlarda sorun yaşıyor. Üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanlarının bazıları tavandan yapılacak ek ödemeden yararlanamadı. Ek ödemeyi alanlar da beklenenden az miktarda bir ücretle karşılaşıyor.

Abone ol

Sağlık çalışanları, koronavirüsle mücadele ederken ek ödeme ve maaşlarda sorun yaşıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin yüzde yüz üzerinden yapılacağını duyurmuştu. Karar, 1 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 3 ay boyunca sağlık çalışanlarının ek ödemeleri tavandan yapılacaktı. Ancak üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanlarının bazıları tavan ek ödemeyi alamadı. Alanlar da az bir ödeme ile karşılaştı.

Ulusal Kanal'a konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Kovid-19 tanısı konan veya şüphesi bulunan aile hekimlerinin ise maaşlarında hak ediş kesintisi yapılıyor.

Aynı merkezdeki doktorlardan birisi hasta doktorun yerine vekalet etmek istemeyebiliyor. Ayrıca bir merkezde tek aile hekimi çalışabiliyor. Bu durumda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirme yapılıyor. Aile Hekimleri Dernekleri Federyosonu Genel Başkanı Dr. Özlem Sezen, kesinti olmaması için izinlerde vekaletin kaldırılmasını talep etti.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

1 Mayıs’ta kahramanlar anılacak Sağlık Plazma tedavisi uygulanan hasta sağlığına kavuştu Sağlık Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak: Sabit bir ücret karşılığında eczanelerden maske satışı yapılsın Sağlık Bakan Selçuk'tan 'EBA Akademik Destek Sistemi' açıklaması Sağlık