IKBY'den önemli açıklama

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesi sonrası açıklama yaptı. Dizayi, Türkiye'nin Peşmergeye eğitim verilmesi konusunda bazı adımların atıldığını söyledi. Dizayi, Halkbankası'n ayatırılan petrol parasını da Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığını açıkladı.

Abone ol

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi önemli açıklamalar yaptı. Dizayi, Başbakan Davutoplu ile görüşmesinin ardından konuştu.

Dizayi, Türkiye'nin Peşmergeyi eğitmesi konusunda bazı adımların atıldığını açıkladı. Dizayi, Dizayi, "Eğitimin ilk adımı Bölgesel Yönetim'de, kaç kişi olacağı ise teknik konular” dedi, ayrıntılı bilgi için Davutoğlu'nu işaret etti.

Bölgesel Yönetim Sözcüsü, Ayn el Arab'a Peşmerge takviyesi için de bir plan yapılmadığını söyledi.

"Kürt Koridoru konusunda Türkiye ile anlaşmamız var ve buna bağlıyız" diyen Dizayi, açılım süreci konusunda da iyimser olduklarını, ancak diyalog ve kapsamlı plan gerektiğini belirtti.

Sefin Dizayi, Türkiye üzerinden satılan petrolle ilgili de bilgi verdi. Halkbankası'na yatırılan petrol gelirinin toplam 2,7 milyar dolar olduğunu açıklayan Dizayi, petrol parasını Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

BM çağrısına sert yanıt Gündem ABD silahları kime gidiyor? Gündem Meclis'te kabul edildi Gündem “Sıra size de gelebilir“ Gündem