Nükleer güvenlik zirvesi sona erdi

Amerika'da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi sona erdi. Zirve sonrasında sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, nükleer tehditlere karşı ortak mücadele ve nükleer silahsızlanma vurgusu yapıldı.

Abone ol

Washington'da gerçekleştirilen Nükleer Güvenlik Zirvesi sona erdi.

31 Mart Perşembe akşamı ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın, zirveye katılan devlet liderleri onuruna Beyaz Saray’da verdiği akşam yemeği ile başlayan zirve, 1 Nisan Cuma günü "Nükleer Güvenliğin Geliştirilmesine Yönelik Ulusal Eylemler" başlıklı açılış oturumu devam etti.

Liderlerin katıldığı bir çalışma yemeğinin de gerçekleştirildiği zirve, öğleden sonra düzenlenen ikinci ve kapanış oturumu ile sona erdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirveden sonra sonuç bildirgesi yayınlandı.

Sonuç bildirisinde, nükleer tehdide karşı ortak mücadele vurgusu yapıldı. Nükleer tehdidin uluslararası sistem için hala en büyük tehditlerden biri olduğu belirtildi.

Nükleer silahsızlanma ve nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılmasına işaret edilerek, "Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun temel sorumluluğu ve merkezi rolünün, küresel nükleer güvenlik mimarisindeki öneminin altını çiziyoruz" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışma Dünya Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışma Dünya Rusya'dan 'Alparslan Çelik' açıklaması Dünya Alparslan Çelik'in gözaltına alınması Rusya'da geniş yankı buldu Dünya