MİT'e ağır suçlama!

MİTeşkilatı, Mısır'a karşı halkı kışkırtmak ile suçlandı. Mısır'ın önemli gazete ve televizyonları, MİT'in 19 Kasım tarihinde Tahrir Meydanı'nda devrim şehitleri için kurulacak anıta protesto eylemi örgütlemeye çalıştığını iddia etti. Tepkileri, Aydınlık Gazetesi haberleştirdi.

Abone ol

OnTv'de konuşan Siyaset Bilimci Mahmut Muhiddin, Müsteşar Hakan Fidan'ın Amerika tarafından Orta Doğu ülkelerini birbirine düşürmek için kullanıldığını belirtti. Muhiddin, Katar'dan maddi destek sağlayan MİT'in Mısır'da halkı kışkırttığını kaydetti.

El Youm El Sabi Gazetesi de Erdoğan'ın Mısır hükümetine komplo kurduğunu belirtti. Görüşlerine yer verilen Hükümet Sözcüsü Mazhar Şahin, Türkiye'nin Mısır'ı 30 Haziran'a geri götürmek istediğini anlattı. Şahin bu kapsamda Türkiye'nin İhvan ile birlikte çalıştığını anlattı.

El Vatan Gazetesi ise Türk ve Katar istihbaratının ortak bir çalışmayla Mısır'daki devrim hükümetini düşürmeyi planladığını yazdı.

Mısır basını Türk Özel Kuvvetleri'nin operasyona katıldığı iddiasını da gündeme getirdi. El Meşveret Gazetesi, bir belge yayınladı ve Özel Kuvvetler'in Mayıs ayında Sisi ve birçok önde gelen komutanı tutuklamayı planladığını yazdı.

Türk Dışişleri Bakanlığı ise yazılı açıklamayla iddiaları yalanladı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'ın damadı neden istifa ediyor? Gündem AKP'den sanata darbe Gündem Ulusal'a verilen ceza meclise taşındı Gündem CHP'den LGBT açılımı Gündem