TÜSİAD'tan enflasyon uyarısı

İş dünyası 2016 yılı için karanlık bir tablo çizdi. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, "enflasyon hedeflenenden yüksek" dedi. Symes, enflasyonun giderek de arttığını söyledi. Dünya bankası ise Türkiye'nin 2016 büyüme rakamlarının beklenenin altında olacağını belirtti.

Abone ol

Patronlar 2016 yılı için umutsuz bir manzara çizdi.

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Dünya Bankası İstanbul'da ortak bir toplantı düzenledi. Toplantının gündemi Dünya Bankası'nın hazırladığı "Küresel Ekonomik Beklentiler 2016 raporuydu ama TÜSİAD Başkanı'nın yaptığı enflasyon uyarısı gündemin önüne geçti.

Cansen Başaran Symes, Merkez Bankası'nın yaptığı enflasyon tahminlerini de eleştirdi.

Sunumlar eşliğinde devam eden toplantıda, 2015 yılının dünya ekonomisi açısından durgun geçtiği, 2016 yılının da büyüme açısından iyi olmayacağı kaydedildi. Raporda, büyüyen ekonomi olarak ise BRICS ülkeleri ve özellikle de Çin gösterildi.

2016 yılında Türkiye ne kadar büyür? sorusuna Dünya Bankası ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkilileri yanıt verdi. Uzmanlar, Türkiye'nin 2016 yılında, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıkladığı gibi 4 buçuk oranında değil, 3 yada 3 buçuk oranında büyüyeceğini söyledi.

Türkiye'de verimlilik ve üretkenliğin olmadığını vurgulayan ekonomistler, artan işsizlik, yüksek teknoloji içeren ürünlerin üretilmemesi, ihracattaki azalma ve nitelikli iş gücünün kullanılmamasının 2016 yılında Türkiye'ye zorluklar getireceğini belirttti.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt, Türkiye'nin bölgesel sorunlarına dikkat çekerek, ekonomik olarak yeni riskler olabilir uyarısı yaptı.

Bozuk olan Türkiye-Rusya ilişkilerine dikkat çeken ekonomistler, Rusya'nın yaptırımlarının, genel olarak ekonimiyi ve özellikle de Turizm sektörünü derinden etkileyeceğinin altını çizdi.

Haber: Deniz Adalı- Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Kadro eylemi yapan termik santral emekçileri işten çıkarıldı Ekonomi BDDK'nın faize sınır ve nakit avans ücretini kaldırması bekleniyor Ekonomi Memura emekli ikramiye müjdesi Ekonomi Ruslar Türkiye'ye gazı kıstı Ekonomi