Avantaj Fenerbahçe'de

Basketbol Ligi play-off finalinde Fenerbahçe Ülker 1-0 öne geçti. Sarı-lacivertli takım, Galatasaray Liv Hospital'i serinin ilk maçında 89-70 mağlup etti.

Abone ol

Basketbolda şampiyonu belirleyecek final serisi Ülker Spors Arena'da başladı.

4 galibiyet alan takımın şampiyonluğa ulaşacağı serinin ilk maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 89-70 mağlup etti.

Fenerbahçe'de 4 oyuncu çift haneli sayılar üretti. Bo McCalebb 15 sayı - 7 ribaund ve 6 asistle galibiyette önemli rol oynadı.

Galatasaray cephesinde ise Engin Atsür 11 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Cenk Akyol, Furkan Aldemir ve Ender Arslan 10'ar sayıyla oynadı. İkinci çeyreğin son dakikalarında sakatlığı sebebiyle soyunma odasına giden fakat ikinci yarıda sahaya geri dönen Carlos Arroyo ise maçı 7 sayı - 7 asistle tamamladı.

Karşılaşmayı etkili başlayan taraf Fenerbahçe oldu. 7-0'lık seriyle skoru lehine çeviren sarı lacivertliler, farkı çift hanelere taşısa da rakibinin dış şutlarına engel olamayınca ilk çeyrek 26-15 sonuçlandı.

İkinci çeyrekte Bjelica'nın basketiyle farkı bir kez daha çift hanelere taşıyan Fenerbahçe, periyodun sonundaki 7-0'lık seriyle soyunma odasına 52-35 önde gitti.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan Galatasaray, Furkan ve Sinan'ın basketleriyle farkı eritse de farkı 16'ya sayıya çıkartan sarı lacivertliler, periyodu 66-51 önde tamamladı.

Son çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, sahadan 89-70 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

İki takım arasındaki final serisinin ikinci maçı yarın saat 21'de yine Ülker Sports Arena'da oynanacak.

Fenerbahçe başantrenörü Obradovic, maçı böyle değerlendirdi.

"Savunma olarak çok agresif oynadık ve çok kolay sayı bulduk. Bazı yerlerde de gerçekten şanslıydık. İlk yarıda önde olmayı hak ettik. Çünkü daha iyi oynadık, Oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. İki takım arasındaki diyalogdan da memnunum, inşallah böyle devam eder. Şu anda şansımız aynı. Maç maç gidiyoruz. İkinci maç çok önemli o yüzden. Çok zor maç olacak"

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman ise takımının finale yorgun geldiğini söyledi.

"Fenerbahçe Ülker bizden daha fazla hazırlanma şansı buldu. Biz de çok zorlu seriden çıkıp buraya geldik. Takımımı biraz yorgun ve ürkek gördüm. Bunu değiştirmemiz lazım bu iki günde. 1- 0 mağlubiyet sorun değil. Bu tip deplasmanlarda maç kazandığınızda avantajı lehinize çeviriyorsunuz, bunu başaramadık"

Fenerbahçe'li taraftarlar, Ali İsmail Korkmaz'ı unutmadı. Ülker Arena, Ali için bestelenen marşla inledi.

Federasyon açıkladı: 5 yabancı sahada Spor Ünal Aysal: Felipe Melo bir sokak çocuğu Spor Bir efsane veda etti! Spor Gomis'ten Galatasaray'a mesaj var Spor