AKP'ye oy hırsızlığı yargıya taşındı

30 Mart yerel seçiminde yapılan sahtecilikler için ilk dava açıldı, sandık görevlisİ hakkında 10 yıla kadar hapis istendi. Gerekçe olarak sandıka görevlilerinin oyları AKP lehine değiştirmesi gösterildi.

Abone ol

30 Mart yerel seçimlerinde yapılan oy hırsızlığı yargıya taşındı. Savcılık, oyların AKP lehine değiştirlidiğini saptadığı sandık görevlisi hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Olay İstanbul'un Kâğıthane ilçesinde yaşandı. Oy sayımı sırasında, bir sandıkta AKP'ye fazla oy yazıldığı İlçe Seçim Kurulu tarafından saptandı. Yapılan incelemede buna benzer 35 sandık daha olduğu belirlendi. İlçe Seçim Kurulu, konuyla ilgili tutanak tuttu, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık sandıklardan bir tanesinin ele alındığı bir iddianame hazırladı. İddianameye göre, oylar kaydedilirken karalama ve ilave suretiyle belgeler tahrif edildi.

Savcı, sandık başkanı S. Y.'nin “Seçim sonucunu değiştirme”, “Seçim tutanaklarını sahte olarak düzenleme” ve “Görevi kötüye kullanmak” suçlarından 10 yıla kadar cezalandırılmasını istedi.

Sandık başkanı S.Y. ifadesinde iddiaları reddetti ve tahrifatı kendisin yapmadığını savundu.

Bu 30 Mart yerel seçimi sonuçları ile ilgili açılan ilk adli dava oldu. İddianamenin tek bir sandık için hazırlandığını belirten savcılık, geriye kalan 35 sandık için ayrı soruşturma yapılacağını bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

İşte Türkiye’nin aylık tüketim harcaması Gündem Ordu'dan bir zafer daha! Gündem Demirtaş'tan alkış açıklaması Gündem ‘Terminal’ filmi gerçek oldu Gündem