Korkunç gerçek!

En son Soma'da meydana gelen maden faciası akıllara diğer ülkelerdeki madencilik çalışmalarını getirdi. Dünyada en önemli maden kaynaklarına sahip Almanya ile Türkiye arasında yapılan karşılaştırma korkunç gerçeği ortaya çıkardı. 2013 Ekim ayına kadar 40 yıllık süre içerisinde Almanya'da sadece 3 kişi hayatını kaybederken Türkiyede 2002 yılından bu yana 1085 yurttaşımız madenlerde şehit oldu.

Abone ol

Alınmayan güvenlik önlemleri, hükümetlerin yaptığı birbirinden ilginç açıklamalar... Türkiye'de hemen hemen her yıl yüzlerce yurttaşımız madenlerde şehit oluyor.

2014'te bile Türkiye maden şehitlerine ağlıyor. Haber yazılana kadar 206 olan şehit sayısının artmaması ise tek temennimiz.

Soma'da meydana gelen facia akıllara diğer dünya ülkelerindeki madencilik çalışmalarını getirdi. Almanya ile yapılan karşılaştırma ise kahreden gerçeği ortaya çıkardı.

Almanya Kömür madenleri açısından dünyanın en büyük rezervlerine sahip. Dünyanın en büyük kömür üreticisi olan ülkede 2.5 milyar ton taş kömürü ve 40.5 milyar ton linyit rezervi bulunuyor. Türkiye ise listede 28. sırada yer alıyor.

Almanya'da 2013 Ekim'ine kadar 40 yıl içinde sadece 3 kişi hayatını kaybetti. Devlet kontrolünde işletilen madenlerde alınan güvenlik önlemleri ise hat safhada.

Türkiye'de özelleştirilmeye çalışılan ve 2004 yılında taşeronlaştırılmaya başlanan madenlerde 2002 yılından bu yana 1085 yurttaşımız şehit oldu.

Sürekli ihmallerin yapıldığı ve pahalı olduğu için alınmayan güvenlik önlemleri, eğitilmeyen personel ve AKP hükümetin kader olarak gördüğü maden ölümleri yurttaşlarımızın canını almaya devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

'Yarın herkes siyah giysin' Gündem Polisten şaşırtan anons! Gündem Erdoğan, yaşamını kaybeden işçi sayısını açıkladı Gündem ODTÜ'de Soma müdahalesi Gündem