CHP'de kurultay tarihi belli oldu

Chp'de seçim maratonu resmen başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrıları üzerine toplanmasına karar verilen olağanüstü kurultay için Merkez Yürütme Kurulu tarih belirledi. Kurultay 5-6 Eylül tarihlerinde Ankara Ticaret Odası salonunda yapılacak. Kurultay'da, Genel Başkan ve Parti Meclisi seçiminin yan sıra tüzük değişikliğine de gidilecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan başarısız sonuçların ardından CHP'de sular ısınmış, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları yapılmaya başlanmıştı.

CHP lideri istifa çağrıları üzerine olağanüstü kurultay talimatı vermişti. CHP'de gözlerin çevrildiği olağanüstü kurultay tarihi Genel Merkez'de yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında netleşti.

Genel merkezde bir süre Kılıçdaroğlu ile görüşen Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı toplantıda gözler, Kurultay tarihine çevrilmişti. O tarih sonunda belli oldu. Açıklamayı Parti Sözcüsü Haluk Koç yaptı.

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı yer olan Ankara Ticaret Odası Salonunda yapılacak kurultay'da tüzük değişikliğine de gidileceği belirtildi. Parti sözcüsü bunu doğruladı ama ayrıntı vermedi.

Kurultay'ın ikinci gününde yapılacak tüzük değişikliği ile, milletvekili adaylarını belirlenmesinde söz hakkının tamamen genel merkeze verileceği ifade edildi.

Yapılacak bir başka değişiklikle il ve ilçe örgütlerinin görevden alınmaları halinde 45 gün olan kongre zorunluluğu 1 yıla çıkarılacak. Böylece görevden alınan yönetimlerin delegeleriyle seçime gidilmesi engellenecek.

CHP'nin 5-6 Eylül'de kendi içinde yaşanan tartışmalara nokta koyacağını kaydeden Koç, Tayyip Erdoğan'ın fiili darbe yaptığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Büyük felaketin 15.yılı Gündem Büyükşehir'in deprem anmasında skandal! Gündem AKP'de taht kavgaları Gündem Başbakanlık bayrağı sildi Gündem