Askeri kaynaklar uyarıyor: Türk Ordusu'nun kahraman askerleriyle teröristleri ayırt edin

Amerika destekli Fethullahçı darbe girişiminin hedefi halk ile orduyu karşı karşıya getirmek. Askeri kaynaklar, Türk Ordusu’nun kahraman askerleriyle Fethullahçı teröristlerin ayırt edilmesi gerektiğini vurguluyor. Terör örgütleri PKK ile FETÖ’nün aynı amaca hizmet ettiğine dikkat çeken kaynaklar bu iki terör örgütünün de üst akıl tarafından yönlendirildiğini belirtiyor, yurttaşlara "dışarıda olun ama askerlere de sahip çıkın" uyarısı yapıyor.

Abone ol

“Halk ile Ordu el ele vermeli, mücadeleyi birlikte sürdürmeli.” Askeri kaynaklar, Amerika destekli Fethullahçı darbe girişiminin asıl hedefinin ordu ile millet arasını bozma olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı, darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada yurttaşları Türk Ordusu’nun kahraman askerleriyle Fethullahçı teröristlerin ayırt edilmesi konusunda uyarmıştı.

"TSK MENSUPLARI AYIRT EDİLMELİ"

"Yüce Milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çete mensubu bu terörist hainler (FETÖ) ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için, aynı zamanda BTÖ ile de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensuplarını çok iyi ayırt edecek şekilde davranışta bulunacağına inanıyoruz"

Askeri kaynaklar da bu uyarının oldukça kritik olduğu görüşünde. Kaynaklar askerlerin Türk Milletinin has evlatları olduğuna dikkat çekiyor, yurttaşlara önemli uyarılar yapıyor.

"Dışarda olun ama askerinize saldırmayın, araçlarımızı taşlamayın, FETÖ'cüleri sevindirmeyin, başaramadıkları girişimin amacına uygun hareket etmeyin, Sınırlardaki devriyeler için vardiyalarını değiştirmeye giden askere saldırmayın Sınırdaki askerlerimize lojistik ikmal yapmak (Mühimmat, akaryakıt, yiyecek su vs.) için araçlarımıza saldırmayın, taşlamayın."

Bölücü terör örgütünün yeniden ortaya çıkmayı hedeflediğini belirten kaynaklar, PKK ile FETÖ’nün aynı amaca hizmet ettiğini belirtiyor, üst akıl vurgusu yapıyor. Darbe girişimi sırasında PKK’nın saldırılarını kesmesine ilişkin dikkat çeken bir tespit yapan Kaynaklar “PKK saldırmadı zira FETÖ’cülere hazırlık yapmaları için fırsat tanıdı” ifadelerini kullanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Erzincan'da 20 kişi tutuklandı Gündem THY, Ordu-Giresun Havalimanı'na yurt dışı seferlerini başlattı Gündem Adana'da darbe girişimine 85 tutuklama Gündem FETÖ'nün komutanları kendilerini aklamaya çalışırken darbeyi itiraf etti Gündem