Amerika'nın olası Rakka operasyonu için Ankara'nın yol haritası belirginleşiyor

Amerika'nın olası Rakka operasyonu için Ankara'nın yol haritası belirginleşiyor. Türkiye'nin 4 bin civarında askeri personelle operasyona destek vereceği belirtiliyor. Üst düzey bir güvenlik kaynağına dayandırılan habere göre operasyona Türkiye'nin katılması, terör örgütü PYD'nin operasyonda olmaması şartına bağlı.

Abone ol

Amerika'nın Rakka operasyonuna dahil olmak isteyen Ankara, Washington'a 4 bin askeri personelle harekata destek planını sundu.

Türkiye gazetesinin haberine göre, plan Amerikalı yetkililere de iletildi.

Plana göre, Türkiye’nin Rakka operasyonu konusunda Amerika ile anlaşması durumunda TSK’nın 3-4 bin personelle operasyona destek vereceği belirtildi.

Üst düzey güvenlik yetkilileri "Türkiye Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak. Bu öneri ABD’ye yapıldı." açıklamasında bulundu. Suriye’de Türkiye tarafından eğitilmiş 10 bin ÖSO mensubunun olduğu, bunların 7 bininin cephede kullanılacak nitelikte, 3 binin ise cephe gerisinde lojistik destekte bulunabileceği bilgisi verildi.

Ancak Rakka operasyonuna Türkiye’nin katılması, PYD’nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması şartına bağlı. Ankara Amerika'nın PYD ile harekat yapmasını istemiyor.

ulusalkanal.com.tr

Bülent Esinoğlu yazdı: Türbandan üniforma! Gündem Bozdağ: Türk milletini manşetlerle korkutarak istikamet çizme dönemleri kapanalı yıllar oldu Gündem Aziz Kocaoğlu dahil 129 kişi beraat etti Gündem ÖSO ve Suriye ordusu çatıştı Gündem