Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AB sınırlarını zorlamasın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Almanya ve Türkiye arasında sorunlar olması için hiç bir neden yok." dedi. Çavuşoğlu Avrupa'ya da mesaj gönderdi, "AB Türkiye’nin hoşgörüsünün sınırlarını zorlamamalıdır" ifadelerini kullandı

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman "Der Spiegel" dergisine röportaj verdi. Çavuşoğlu'nun gündeminde Türkiye-Almanya ilişkileri, Avrupa Birliği ve Irak vardı.

Bakan Çavuşoğlu, "Geçen yıl her ne kadar zorlu geçse de Almanya ve Türkiye arasında sorunlar olması için hiç bir neden yok." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yapılan referandumdan dolayı Almanya ile görüş ayrılıklarının ortaya çıktığını ifade eden Çavuşoğlu, "Siz bize bir adım atarsanız, biz size iki adım atarız." şeklinde konuştu.

Röportajda Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci de konuşuldu. AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına ilişkin bir soruya Çavuşoğlu, "AB Türkiye'nin hoşgörüsünün sınırlarını zorlamamalıdır. Bana inanın: sabrımızın sonu vardır.'' yanıtını verdi.

Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyinde bir harekat yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Dışişleri Bakanı, "Buna gerek olmayacağını ümit ediyoruz. Ama Türkiye’ye yönelik bir terör tehdidi oluşursa kendimizi müdafaa hakkımız vardır." dedi.

ulusal.com.tr

Konya'da FETÖ operasyonu: 50 gözaltı Gündem Irak'tan Türkiye ve İran'a resmi yazı Gündem Kırklareli merkezli fuhuş operasyonu: 14 tutuklama Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması Gündem