Sektör alarm veriyor!

Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü İstişare toplatısında sekörünün batacağı tespiti yapıldı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu "Sektörün üçte biri çürük elma" diye konuştu. İnşaat mevzuatının değişmesini istiyen Tellioğlu, iş kazalarında kendilerinin de sorumlu olduğunu belirtti.

Abone ol

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu bu isözlerle özetledi sektörün durumunu. Tellioğlu, inşaat sektörünün beklentilerinin karşılanmamasını eleştirdi.

Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü İstişare toplatısında konuşan Tellioğlu, toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarına şikayetlerini iletti, "Sektörün mevcut üretim kapasitesiyle sektörün batacağını" söyledi.

Tellioğlu, sektörde iş yapanlar için “üçte biri çürük elma” ifadesini kullandı. Yasal mevzuatın değiştirilmesini istedi.

Hükümetin iş kazalarında sorumluluğu üzerine atmak için inşaatlara ceza verdiğini belirten Tellioğlu, Çalışma Bakanı'na yüklendi.

Çalıştayın konukları arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da vardı. Hisarcıklıoğlu, kentsel dönüşümle Türkiye'deki konutların yarısının yenileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

3 İşçi daha can verdi! Ekonomi İki dev daha gitti! Ekonomi Rıfat Hisarcıklıoğlu: İlişkiler doğalgaz seviyesinde kalmamalı Ekonomi Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Ekonomi