Çin’in Ankara Büyükelçisi Deng Li 'Koranavirüs' mücadelesini Ulusal Kanal'a anlattı

Çin'in Ankara Büyükelçisi Deng Li, Pekin'in koronavirüsle mücadelesine ilişkin Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Büyükelçi, kaos ve panik havası yaymayı hedefleyen batı kaynaklı haberlere Çin'in benimsediği 4 temel ilkeyle yanıt verdi. Amerika'dan gelen açıklamaları "orkestradaki yanlış notaya" benzeten Deng Li, salgının Çin ekonomisine etkisinin de geçici olacağını belirtti.

Abone ol

Virüsle mücadelede 4 temel ilkeyi bu sözlerle özetledi. ABD'yi eleştirdi. Salgına karşı kararlılık mesajı verdi.

Batı kaynaklı haberlerden ABD'den gelen açıklamalara, "kaos" iddialarından Çin ekonomisine... Çin'in Ankara Büyükelçisi Deng Li, ülkesinin koronavirüsle mücadelesine ilişkin Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Deng Li Çin’de panik yaşandığı ve Wuhan’da kaos olduğu iddialarına Pekin'in benimsediği 4 temel ilkeyle yanıt verdi.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un koronavirüs nedeniyle ABD’de istihdamın artabileceğini iddia eden sözlerine de değindi Büyükelçi...

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Eray Çelebi ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in sorularını yanıtlayan Çin büyükelçisi, salgının Çin ekonomisine etkisinin ise geçici olacağını ifade etti.

Yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Deng Li, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde koronavirüsün bilinçli bir şekilde yayıldığına ilişkin iddialara da yanıt verdi.

HABER: ERAY ÇELEBİ

ulusal.com.tr

AP'den skandal talepler Gündem Eğitim-İş'in ihraç kararına yargı adımı Gündem Büyük Kudüs mitingi Gündem Evlat nöbetine bir aile daha katıldı Gündem