Yüksek Askeri Şûra hazırlıkları tamamlandı

Ağustos başında yapılacak Yüksek Askeri Şûra'da görev değişikliklerine dair dosyanın büyük ölçüde hazırlandığı öğrenildi. Tamamlanan anket ve puanlamalar ile 50'e yakın albayın rütbesinin yükseltileceği, 30 civarında ismin de görev süresinin uzatılacağı belirtiliyor. Orgeneral İhsan Uyar'ın Genelkurmay 2'inci Başkanı, 2’inci Başkan Yaşar Güler’in de Jandarma Genelkomutanı olacağı ifade ediliyor.

Abone ol

30'a yakın general ve amiralin görev süresi uzatılacak, 50 civarında albayın da rütbesi yükseltecek.

Ulusal Kanal'ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 1 Ağustos'ta yapılacak Yüksek Askeri Şura'nın hazırlıkları büyük oranda tamamlandı.

Tamamlanan anket ve puanlamalara göre Şûra'da terfi edecek ve görev süresi uzatılacak personellerin listesi belirlendi. Bu isimlerin özgeçmişleri de hazır.

Buna göre, Şura'da Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine atanacağı belirtiliyor. Güler'den boşalan göreve de Orgeneral İhsan Uyar'ın görevlendirileceği konuşuluyor. Edinilen bilgiye göre, Uyar ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Kuvvet Komutanı iken, çalışma arkadaşıydı. Orgeneral Uyar’ın, Orgeneral Akar’ın da memleketlisi olduğu biliniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun yerine ise Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin getirileceği ifade ediliyor.

İddialara göre, PKK'nın Kandil'deki kamplarını havadan bombalama operasyonlarına da katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın görevi bir sene daha uzatılacak. Ünal'ın yanı sıra, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın da görev süresinin uzatılacağı belirtiliyor.

Şûra'da Tuğgeneraller Emin Ayık ve Deniz Kartepe'nin de terfi ettirileceği öne sürülüyor.

Görev süresi bir yıl uzatılan 30'a yakın general ve amiral, 50 civarında da albay'ın general ve amiralliğe yükseltileceği ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

187 bin 740 paket kaçak sigara ele geçirdi, 8 kişi gözaltına alındı Gündem Ahmet bebek taburcu edildi Gündem Erdoğan: Çifte vatandaşlık esas alınabilir, TOKİ konutlarına yerleştirilebilir Gündem Ankara'da Kayaş-Sincan hattındaki tren seferleri durduruldu Gündem