Köylülerin ürünlerini sattığı tezgahlar, yol çalışması gerekçesi ile yerle bir edildi

Balıkesir'de köylülerin kendi ürünlerini sattığı tezgahlar, yol çalışması gerekçesi ile yerle bir edildi. Vergi mükellefi olan, kendi tapulu arazilerinde satış yapan köylüler, duruma isyan etti. Köylüler hakkını yargıda arayacak.

Abone ol

"Başbakan'ın imzası var" dediler, vergi mükellefi köylülerin tezgahlarını yıktılar. Görüntüler Balıkesir - Havran karayolundaki köylü pazarından.

Burası yıllardır yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası. Köylüler burada doğal köy ürünleri satıyorlardı. Hem de kayıtlı vergi mükellefi olarak.

Köylülerin iddiasına göre kendi tapulu arazileri olduğu halde iş makinelerini karşılarında buldular. Üstelik yıkıma gerekçe gösterilen döner kavşak projede yok.

Mağdur köylülerin avukatı ve Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Osman Aydın Şahin, bu yıkımın tam bir hukuksuzluk olduğunu belirtti.

Yıkım sırasında Türk bayrağı da molozların arasında kaldı.

Köylüler, tapulu arazilerinin işgal edildiğini söyledi.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

Erzurum'da 194 kaçak göçmen yakalandı Yurt Muğla'da yöresel ürün pazarı Yurt Edirne'de Tunca ve Meriçn nehri alarmı! Baraj sularının gelmesine saatler kaldı Yurt Bitcoin ticareti yapan 2 imam görevden alındı Yurt