Rusya Japonya'ya barış anlaşması imzalama teklifinde bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye iki ülke arasında barış anlaşması imzalamalarını teklif etti. 70 yıldır bunun müzakeresini yaptıklarını belirten Putin, "Bir barış anlaşması imzalayalım, şimdi değil ama yıl sonuna kadar, hiçbir ön koşul olmasın" dedi.

Abone ol

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından aralarında resmi bir barış anlaşması imzalamayan Rusya ve Japonya bir forumda yan yana gelince Putin, barışma teklifinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye 73 yıldır imzalayamadıkları barış anlaşmasına bu yılın sonuna kadar imza atmayı teklif etti.

İki lider Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'nda bir araya geldi. Putin, yanında oturan Japon lider Abe'ye döndü ve "Aklıma bir fikir geldi. Bir barış anlaşması imzalayalım, şimdi değil ama yıl sonuna kadar, hiçbir ön koşul olmasın" dedi.

"70 yıldır bunun müzakeresini yapıyoruz" diyen Putin "Hadi yapalım bunu" diye ekledi. Japonya Başbakanı Abe ise Putin'in önerisini destekledi.

Japonya Başbakanı da "anlaşmayı şimdi imzalamazsak ne zaman yapacağız? Eğer şimdi yapmazsak, o zaman bunu bizim için kim yapacak?" diye sordu.

Japonya'nın kuzeyinden Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'na doğru uzanan Kuril Adaları'nın aidiyeti konusundaki tartışmalar nedeniyle iki ülke barış anlaşması imzalayamamıştı.

ulusal.com.tr

Komandoların nefes kesen eğitimi Gündem Mehmetçik için kurban kesildi Gündem Yerli savunma sanayi "Saha"ya çıkıyor Gündem İthal kağıt krizine karşı birlik Gündem