Prof. Dr. Kaya Özsezgin son yolculuğuna uğurlandı

17 Ağustos’ta hayatını kaybeden, Türkiye'nin ulusal demokratik kültür-sanat hareketinin öncü isimlerinden, sanat tarihçisi ve sanat eleştirmeni Prof. Dr. Kaya Özsezgin Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Ulusal Kanal'da görevler üstlenen Vatan Partisi üyesi Özsezgin’i dava arkadaşları bu uğurlamada yalnız bırakmadı.

Abone ol

Sanat tarihçisi ve sanat eleştirmeni Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören, Türkiye'nin ulusal demokratik kültür-sanat hareketinin öncü isimlerinden Özsezgin, 17 Ağustos’ta hayatını kaybetmişti.

78 yaşında yaşamını yitiren Özsezgin’e ilk veda Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapıldı. Törene, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Kars ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz katıldı.

Fakültedeki anmadan sonra Özsezgin’in naaşı cenaze namazı için Doğramacızade Ali Sami Paşa Camisine getirildi. İkindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Özsezgin cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığında defnedildi. Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı İnci Özdil, Özsezgin’in değerlerini öğrencilerin yüceltileceğini söyledi.

Aynı zamanda Aydınlık gazetesi Kültür Sanat ve Pazar Eki yazarı olan Özsezgin’in 20'den fazla yayımlanmış kitabı var.

Haber: Cem Bayan

Kamera Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Sinemaseverleri bu hafta sonu 1'i yerli 5 yeni film bekliyor Kültür Sanat Usta yönetmen hayata gözlerini yumdu Kültür Sanat 25 yıldır hayat verdiği sazların akordunu bile yapamıyor Kültür Sanat Prof. Dr. Kaya Özsezgin hayatını kaybetti Kültür Sanat