Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Desteğimizi ve kararlılığımızı ifade ettik

Darbeci Hafter milislerine ait 12 adet mühimmat imha edildi. Diplomasiyisürdürmek için Libya'ya giden Türk heyet yurda geri döndü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temaslara ilişkin "Desteğimizi ve kararlılığımızı ifade ettik" dedi. Libya'dan da "Türk-Rus müzakereleri Libya hükümetinin prensipleriyle örtüşüyor" açıklaması geldi.

Abone ol

Türk ordusunun Libya'ya desteğiyle Ulusal Mutabakat Hükümeti önemli kazanımlar elde etti. Kritik noktalar darbeci Hafter'den temizlendi.

Milli Savunma Bakanlığı, Libya'da patlamamış ve tuzaklanan 12 mühimmatın bölgedeki patlayıcı madde keşif ve imha timleri tarafından imha edildiğini bildirdi. Bakanlık, o anların görüntülerini paylaştı.

Diplomasi ayağı da işliyor. Türk heyeti Libya'daki görüşmelerinin ardından yurda döndü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temaslara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, "Ziyaretimiz memnuniyetle karşılandı. Desteğimizi ve kararlılığımızı ifade ettik." dedi.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Libya'ya düzenlediği ziyarete ilişkin konuştu.

Mişri, "bu ziyaretin son olmayacağını ve başka üst düzey ziyaretlerin de olacağını iki taraf arasında heyetlerin temasının süreceğini" kaydetti.

Temasları değerlendiren Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz "Heyetin ziyareti tarihi önemde" yorumu yaptı.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yeni dönemde stratejilerini anlattı Gündem Gaziantep'te büyük operasyon: 62 gözaltı Gündem HDP'liler acılı ailelerin önünde halay çekti Gündem Binali Yıldırım: Aday olmayacağım Gündem