Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Kılıç, Washington'a döndü

Amerika ile Türkiye arasında 4 Haziran'da yapılacak son Menbiç görüşmesi öncesinde Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington'a döndü. 14 Mayıs'ta Amerika'nın kanlı açılışı sonrası istişare için Türkiye'ye çağırılan Kılıç, Çavuşoğlu'nun Amerika heyeti ile gerçekleştireceği görüşmeye katılacak.

Abone ol

Amerika ve Türkiye'nin Menbiç konusunda son kez masaya oturarak yol haritası açıklayacağı 4 Haziran öncesinde diplomasi trafiği hızlandı.

Dışişleri Bakanlığının istişareler için ülkeye çağırdığı Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ABD'ye döndü.

BD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından istişare için Türkiye'ye çağrılan ve 16 Mayıs'ta Ankara'ya gelen Büyükelçi Kılıç, başkentten ayrıldı.

Kılıç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile gerçekleştireceği görüşmeye katılacak.

Bakan Çavuşoğlu, Almanya dönüşü yaptığı açıklamada "Benim ziyaretimde büyükelçinin orada olması önemli. Bir an önce gidip de 4 Haziran görüşmesine dönük hazırlıkları yapması önemli." değerlendirmesinde bulunmuştu.

ulusal.com.tr

FETÖ sanığı hakime Stuttgart Savcısı'ndan 'saklanma parası' Gündem Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'yi hatadan döndürmeye çalışıyoruz Gündem Cezaevi firarisi damdan kaçarken yakalandı Gündem Sağlık Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu! Gündem