RTÜK Başkanı TV yöneticileriyle bir araya geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, 38 yayıncı kuruluşun üst düzey yöneticileri ile video konferans yoluyla toplantı düzenledi. Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan'ın da katıldığı toplantıda bilimsel gerçeklere bağlılık vurgusu yapıldı. Ayrıca televizyonların ayakta kalması, medya emekçilerinin işsiz kalmaması için kamu reklamlarıyla desteklenmesi, reklamların adaletli dağıtılması gibi ekonomik tedbirler de tartışıldı.

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, ulusal bazda yayın yapan 38 kuruluşun üst düzey yöneticileri ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Yayınlarda bilimsel geçeklere bağlılık vurgusunun yapıldığı toplantıya Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan da katıldı.

Koronavirüs Salgını Döneminde Yayıncılık" temalı görüşmede Şahin, yayınlarda Bilim Kurulu’na ve bilimsel gerçeklere bağlılığa dikkat çekti.

"Uzmanlar gerçekten uzman olmalı. Geçenlerde izledim bir gazeteci arkadaş sabah Suriye'yi, İdlib'i yorumluyor, öğle ekonomiyi, akşam da sağlığı. Bu böyle olmamalı." ifadesini kullanan Başkan Şahin, özellikle ekranlara çıkarılan konukların özenle seçilmesi gerektiğine değindi.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Adnan Türkkan, karamsarlıkla mücadelenin önemini vurguladı.

Toplantıda Covid-19 salgını koşullarında televizyonların yaşadığı ekonomik sıkıntılar da konuşuldu. Salgınla mücadelede kritik görev üstlenen televizyon kuruluşlarının şu süreçte ekonomik kriz yaşamaması için alınması gereken tedbirler tartışıldı. Türkkan, Basın İlan Kurumu'nda olduğu gibi zorunlu yayınların ücretli hale getirilmesini ve kamu reklamlarının adaletli dağıtılmasını önerdi.

Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı reklamverenlerin teşvik edilmesini istedi.

TV 8 Genel Müdürü Aslı Çini de medyaya sektörel destek verilmesini istedi.

ulusal.com.tr

Muharrem'den flaş iddialar! Esra Erol'da canlı özet... Esra Erol'da neler oluyor? 2 Nisan Perşembe 2020 Esra Erol'da izle Medya Müge Anlı'da bugün neler oluyor? Müge Anlı ile Tatlı Sert 2 Nisan 2020 Perşembe izle... Canlı özet Medya Gel Dese Aşk dizisi izleyicilerin büyük tepkisiyle karşılandı! Yapımcıdan açıklama gecikmedi Medya Bugün Kanal 7 yayın akışında ne var? 2 Nisan Perşembe 2020 Kanal7 yayın akışı... Medya