Erdoğan'a tepki: Bu açıklaması hukuka aykırıdır

Ege ve Marmara Bölgesi'ndeki 21 ilin Baro Başkanı Çanakkale Bozcaada'da toplandı. Toplantı sonrası sonuç bildirgesi yayınlayan Baro başkanları, yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Abone ol

Baro Başkanı terör eylemlerine karşı birlik çağrısı yaptı.

Ege ve Marmara Bölgesi'ndeki 21 ilin Baro Başkanı Çanakkale Bozcaada'da toplandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen öncesinde yapılan toplantı sonrasında sonuç bildirgesi yayınlandı.

Baro Başkanları açıkladıkları bildiride, "Türkiye'yi kanlı bir boğazlaşmaya götürecek bir takım provokasyonlara karşı uyanık olunmalı, etnik veya mezhepsel ayrımlar reddedilmeli, kardeşlik ve birlikten uzaklaşılmamalı, milli birlik ve beraberliğe, hukukun üstünlüğüne sımsıkı sarılmalı, emperyalizme karşı bir bütün olunmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Baro başkanlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sistem fiilen değişmiştir" açıklamalarına da tepki geldi.

Erdoğan'ın Anayasal bir suç işlediğini belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Anayasa’ya bağlı kalacağına, hukukun üstünlüğünü gözeteceğine ant içmiş olan Cumhurbaşkanı, Anayasadan kaynaklanmayan yetkileri kullandığını, rejimin fiili olarak değiştirildiğini açıkça ikrar etmiştir. Oysa Anayasa’ya göre hiç kimse Anayasadan kaynaklanmayan bir yetkiyi kullanamaz. Her ne kadar Cumhurbaşkanının seçilme usulü değişmişse de, yetkilerinde yasal bir değişiklik olmamıştır. Bu durumda hukuki bir değişiklik olmadığı halde, fiili olarak Anayasanın değiştirildiği, Anayasal sistemin uygulanmayacağı itiraf edilmiştir. Bu ciddi bir hukuksuzluktur. Meclis, Cumhuriyetin savcıları ve yargı bunun gereğini yapmalıdır."

ulusalkanal.com.tr

Suriyeliler'i ahıra kapattılar Gündem HDP'li Bakan, Türkiye'yi katliamcı ilan etti Gündem Yollar kapatıldı PKK tek tek bombalandı Gündem AKP'li belediye başkanı istifa etti Gündem