Kavga nedeniyle ertelenen teklifin görüşmelerine devam edilecek

Meclis'te dokunulmazlık mesaisi bugün devam edecek. Anayasa Komisyonu'nda, kavga nedeniyle ertelenen dokunulmazlıkların kaldırılması için verilen Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sürecek.

Abone ol

MeclisAnayasa Komisyonu'nun dokunulmazlık mesaisi bugün devam edecek. Görüşmelerin saat 15'te başlaması öngörülüyor.

Komisyonda AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması için 316 milletvekilinin imzasıyla verdiği Anayasa değişikliği teklifi ele alınacak.

Geçen hafta Perşembe günü başlayan görüşmeler AKP ve HDP'li vekiller arasında çıkan yumruklu kavganın ardından ertelenmişti.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da, toplantı öncesi Meclis'teki partilerin grup başkanvekilleriyle benzer olayların yaşanmaması için bir araya gelecek.

Meclis yönetimi de bugün yapılacak komisyon toplantısında kavganın tekrarlanma ihtimalini dikkate alarak bir dizi tedbir aldı.

Buna göre, teklifinin görüşüleceği komisyon salonuna önceden listede ismi yazılanlar alınacak. Komisyon üyesi vekillerin birer danışmanı dışında kimse içeriye giremeyecek. Kapıda iki polis, kimlik kontrolü yapacak.

AKP'nin sunmuş olduğu değişiklik teklifi Anayasa'nın 83'üncü maddesine ek madde eklenmesini öngörüyor. Teklif, Karma Komisyon, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bekleyen fezleke dosyalarının işleme koyulmasını kapsıyor.

Teklif, Komisyonun ardından Genel Kurul'da ele alınacak. Kurul'da değişikliğin sağlanabilmesi için 367 milletvekilinin "Evet oyu" vermesi gerekiyor. 316 oya sahip AKP'ye 367'yi bulmak için de CHP ve MHP destek vereceğini açıklamıştı. Ancak AKP ve CHP’de fireler olacak. Özellikle CHP içinde çok sayıda ismin “hayır” oyu vereceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Krize çözümün formülü: Rusya kapısını açmak, Şam’la işbirliği yapmak Gündem Genelkurmay Başkanlığı: Mardin ve Şırnak'ta 11 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Atatürk Kültür Merkezi yeniden gündemde Gündem KKTC ve Filistin bayrağına yasak geldi Gündem