Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Eskişehir'de konuştu

Cumhurbaşkanı Adayı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Eskişehir'in Çifteler ilçesinde düzenlediği 'Çözüm Perinçek' mitinginde konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Adayı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Eskişehir'in Çifteler ilçesinde düzenlediği 'Çözüm Perinçek' mitinginde konuştu.

İşte Perinçek'in açıklamalarındanöne çıkanlar:

Degerli üreticiler siz kenarda durursunuz Türkiye'yi dolar vurgungucaları yönetir. Yalnız burada değil tüm Türkiye'de üretenleri merkeze çağırıyoruz. Üreticilerin yönettiği bir Türkiye kurma kararında Vatan Partisi. Şu anda kimler yönetiyor?

Büyük dolar krallarını Avrupa'dan getiriyor, faizler geliyor Türkiye'yi bunlar yönetiyor. Sen burada tarlada ter döküyorsun; borsalarda alın terinin ürünü olan üretimin paylaşılıyor. Siz kenarda durdukça onlar Türkiye'yi yönetmeye devam edecek. Değerli kardeşlerim artık Türkiye'yi sizin kenarda duramayacağınız bir döneme giriyor. Şu anda Türkiye beş yüz milyar dolar borçlu hep birlikte milletçe borçluyuz. Bugün AKP hükümeti ile yürütülen politika borçlanmadır. Borç faizleniyor sonra tekrardan borç isteme dönemine gidiliyor. Türkiye ye haciz geliyor şu an da hacizciler Türkiye'nin kapısını tak tak tıklıyor. O nedenle sizin üretim sürecinde harcadığınız giderleriniz artıyor ama üretiminden gelir gelmiyor. O yüzden çiftçi üretime geçemiyor. Çiftçiye üretmesi için güç verecegiz; Vatan Partisi'nin programında bu var. Geçenlerde İran'daydım. İran'da mazotun fiyatı Türk parası ile 26 kuruş peki Türkiye'de mazot ne oldu? Altı liraya doğru gidiyor. Bölgemizde ikinci İsrail kurulmasını bölge ülkeleri olarak elele verelim bunu engelleyelim ve ikincisi iki ülkenin ihtiyacı olan ihracatı serbestçe yapalım mazot iki lira olacak. Eğer Türkiye Amerika yönetiminde olmazsa İran mazotu ve benzini ucuz olarak Türkiye'ye vermeye hazır. Eğer biz İran ile teröre karşı beraber hareket ile edersek mazotu Türkiye'ye iki liradan verebileceğini söylüyor.

Amerika ve İsrail birlikte Türkiye ye karşı askeri tatbikatlar yaptı ve yapıyor.

Amerika 19 Mart'tan 29 Mart'a kadar İsrail ile birlikte askeri tatbikat yapıyor. Peki niye? Doğu Akdeniz'in kaynaklarını kullanabilmek için bunu da ancak silah ile yapabilecek. Bunlara karşı direnmeden, Türkiye'nin önünde aydınlık olmaz, üretim olmaz hepsi Mehmetçiğin kanı ile akıp gider. O yüzden Vatan Partisi'nin çözümleri var. Nedir bu çözümler; en başında Amerika ile baraber işbirliği içinde olmaz. Fırat Kalkanı Harekatı sürecinde bu karar verildi, Amerika'ya karış duruş için. Şimdi yeniden bir karar vakti. HDP PKK'nın koludur. Çifteler halkı sizde biliyorsunuz. Şimdi HDP meclisin göbeğinde olursa PKK mecliste olmaz mı?

Türkiye'nin üretim ekonomisine geçmesi için Türkiye'ye ucuz petrol, gübre getirmek için, ama aynı zamandan Türkiye'nin güvenliği için Doğu Akdeniz'de ülkemize çevrilmiş tehtidlerini yenmek için bölge ülkeleri ile işbirliği içerisindeyiz. O yüzden Suriye ile yan yanayız. Vatan Partisi bu ilişkileri kurdu, yaptık yaparız. Türkiye'nin güvenliği Amerika'nın İsrail'in elini öperek sağlanmaz. Sen yalvarsan da onlar yine PKK'yı destekliyor, çünkü menfaati var. Kürdistan'ı kuracak İkinci İsrail'i kuracak. Türkiye'yi bölerler, hataların bedelini Mehmetçiğin izin kanı ile öderiz.

Vatan Partisi köylünün hep ön sıralarda yer alması için hizmetinize hazırdır. Biz size para babaları ile dolar vurgungucaları ile önünüze gelmiyoruz. Emeği ile kazanan genç adaylarımız ile geliyoruz. Karma ekonomi ile beraber herkese iş diyerek geliyoruz. Herkes çalışacak herkes üretecek. Biz milletimize sadaka vermeyeceğiz, ücret vereceğiz.Biz sadakaya ayrılan kaynakları üretime vereceğiz. Fabrikalarda iş vereceğiz, toprağını işle, ek biç diyeceğiz.

Son olarak cesur olacağız. Size dürüst davranıyorlar Türkiye'nin sorunları şeker dağıtarak sana şu kadar sana şu kadar diyerek çözüme gitmez. Türkiye ancak kaynak yaratarak çözüme ulaşır. Sözümü çiftelere buraya yazıyorum bir dahaki Cumhurbaşkanlığı seçimini beklemeden bunların hiçbiri Türkiye'yi ön beş ay bile yönetmezler. Gemiyi bırakıp kaçacak kaptan seçmeyin. Vatan Partisi'nin yöneticileri çeşitli sınavlardan geçmiş yöneticilerdir. Bizler Silivri duvarlarını yıktik ve o sayede Türk Ordusu teröristlerin usterine yürüyebildi. Biz üç kere Ermeni Soykırımı yalanını onların sırtlarında yırttık. Türkiye 15 Temmuzun dan Amerika'nın darbe girişiminden vatan partisinin dik duruşu ile kurtuldu. Bunu AKP yöneticileri de gerekli yerlerde söylerler. Bunlarla çıkış yolu yok, o yüzden kararınızı cesurca verin. Göreceksiniz iki yıl içinde Türkiye bunların yönetemeyeceği dönemde olacak o zaman hepiniz Vatan Partisi'nin yanına geleceksiniz. Ama ben diyorum ki öncülerden olun, şimdi cesur kararla Vatan Partisi'nin yanına gelin. İşte Vatan Partisi'nin Mustafa Kemal Atatürk gibi Hz. Muhammed gibi taştan korkmayan kara probagandadan korkmayan öncülerin partisidir. Sizleri cesurca karar vermeye devam ediyorum. Sizlere güveniyorum hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum değerli Çifteler halkı.

Erdoğan'dan Karayılan'a: Yüreğin varsa şehre gel Gündem Alibeyköy'den acı haber: 3 çocuk hayatını kaybetti Gündem FETÖ şüphelileri kaçamadan yakalandı Gündem Piyango milyonerinin otomobilinden 570 bin lirayı çaldılar Gündem