''Türk Devleti, Öcalan'a böyle yalvardı''

Abone ol

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü yazısında Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da açıkladığı, "Öcalan ile mesajlaştık" ifadesine değindi. "Bu fotoğrafın okuması şudur" diyen Önkibar, "PKK başkaldırısı karşısında aciz bırakılan Türk Devleti maalesef APO’dan himmet dilenir bir konuma düşürülmüş ve ondan yardım istemiştir." dedi.

İşte Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü:

Haberin kaynağı Selahattin Demirtaş.

Dün düzenlediği basın toplantısında Öcalan ile mesajlaştık ifadesini kullandı.

Mesajlaşma nasıl oldu net değil ama sonuçları ortada.

Öcalan’dan diyalog ve müzakere emrini alan BDP’liler dün sabah Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya gelip sarmaş-dolaş oldular.

Bu fotoğrafın okuması şudur:

PKK başkaldırısı karşısında aciz bırakılan Türk Devleti maalesef APO’dan himmet dilenir bir konuma düşürülmüş ve ondan yardım istemiştir.

Selahatin Demirtaş’ın dün ettiği Öcalan’la mesajlaştık ifadesi sadece Türkiye’nin aczi değil aynı zamanda PKK ile APO’nun yeni bir mevzi ve kimlik kazanmasıdır.

Öcalan AKP’nin yönettiği devletin gözünde bundan böyle asla 40 bin kişinin ölümünden sorumlu biri değil, Mandela misali sembol bir isimdir.

Söyleyin böylesine günü-birlik bakış ile Türkiye PKK kalkışmasını nasıl bertaraf edecek?

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'ndan sert çıkış Gündem ''Hava sahanızı açın'' Gündem Cem Garipoğlu intihar etti Gündem Polis minibüsü kaza yaptı Gündem