PKK cephesinde panik

Abone ol

Kumpas davalarının çöküşü PKK cephesinde panik yarttı. KCK Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen'in açıklamaları paniğin boyutunu ortaya koydu.

HDP Eş genel Başkan Yardımcısı Bilgen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "kandırıldık" açıklamasını hatırlattı, bunu yeni bir ittifak arayışı olarak yorumladı. Bundan Kaygı duyulması gerektiğini savundu.

"İktidar, “Ergenekon davasında kandırıldık” değerlendirmesi ile birlikte yeniden farklı bir ittifak arayışına girmiştir. Bu ittifakın nereye kadar uzanacağı bütün toplumun kaygı duyması gereken bir durumdur"

Bilgen, Ergenekon davası ile yıpranan çevrelerin yeniden siyasi müttefik bulmalarının kaygı verici bir problem olduğunu ifade etti.

Ayhan Bilgen, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in soykırım yalanına karşı mücadelesini hatırlattı, "Türkiye’nin Lozan sürecinde Doğu Perinçek’e yüklediği rol, herkesin yeniden kaygı duymasını gerektirecek bir ilişkinin sinyali olabilir" ifadelerini kullandı.

Bu konuda dikkat çeken bir başka açıklama ise KCK Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar’dan geldi.

Aydar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Türk Silahlı Kuvvetlerinin çizgisine gelmekle eleştirdi. Erdoğan’ın partisine güvenmediğini, muhalefetin de Erdoğan'ı korkuttuğunu söyleyen Aydar, "Erdoğan orduyu da yanına alacak bir ittifak arayışında” ifadesini kulandı.

ulusalkanal.com.tr

AKP'liler "Başkentçi"yi arıyor! Gündem Usta yazar CHP'den ayrıldı Gündem Ankara'da yaşlı kadını diri diri yaktılar! Gündem Son durak Kandil! Gündem