AKP'nin ilk 4 madde kurnazlığı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Anayasanın ilk 4 maddesini hedef alacaklarını bir kez daha ilan etti. Anayasanın başlangıç bölümünde yapılacak değişiklikleri tartıştıklarını söyleyen Çelik, “Başlangıç bölümü kalsa bile diğer maddeleri ideolojik olarak boyamamalı” dedi. AKP Sözcüsü “Anayasalar etnik, dinsel ya da mezhepsel koalisyonlar değildir” sözleriyle Anayasadan Türk Milleti'ni çıkarma sinyali verdi

Abone ol

AKP Anayasa hedefini bir kez daha açık etti.

Açıklama Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’ten geldi.

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan'a konuşan Çelik “Anayasa’nın başlangıç bölümü ve değiştirilemez maddeleriyle ilgili bir değişiklik düşünüyor musunuz?” sorusuna "Onlar tartışılıyor” yanıtını verdi.

”BAŞLANGIÇ BÖLÜMÜNÜ TARTIŞIYORUZ”

Onlar tartışılıyor. Anayasa’da öyle bir yazım var ki vatandaşlarının huzurunun ve mutluluğunun bile nerede olacağına karar veren adeta metafizik bir devlet tanımı söz konusu. Başlangıç bölümü olsa bile bunun anayasanın geri kalan maddelerini ideolojik olarak boyayan bir niteliğe sahip olmaması gerekir.

Çelik, Anayasa’dan Türk milleti kavramını çıkarma sinyali de verdi.

TÜRK MİLLETİNİ ÇIKARMA SİNYALİ

Şu etnik referans olsun mu, karşılığında bu da girsin mi, öteki de girsin mi tartışmaları yürüyor. Anayasalar etnik, dinsel ya da mezhepsel koalisyonlar değildir.

AKP Sözcüsü Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ardından kuvvetler ayrılığını hedef alan bir açıklama da yaptı, “Yeni sistem tartışmalarının önünü tıkamaya çalışanlar bilsinler ki ortada bir kuvvetler ayrılığı yok” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında da farklı yaklaşımların olabileceğini de söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Esnaf kan ağlıyor! Gündem Hrant Dink davası salı günü başlıyor Gündem Hrant Dink davası salı günü başlıyor Gündem "Türkçenin AB'de resmi dil olması dehşet verici" Gündem