Ekonomik Durum raporunda Türkiye ambargosunun etkileri ele alındı

Rusya'da hazırlanan “Ekonomik Durumun Takibi” raporunda Türk ürünlerine uygulanan ambargo ile ilgili bir araştırmaya yer verildi. Raporda Rusya’nın diğer ülkelerden ithal etmek zorunda kaldığı gıda ürünlerinin pahalı olduğunun altı çizildi.

Abone ol

Uçak krizi sonrası Türk ürünlerine özellikle de gıda maddelerine getirilen yasağın Rusya ekonomisi üzerindeki baskısı giderek artıyor.

Rus Ulusal Ekonomi Akademisi, Dış Ticaret Akademisi ve Rusya merkezli Gaydar Enstitüsü tarafından hazırlanan “Ekonomik Durumun Takibi" adlı raporda, Türkiye’ye yönelik ambargonun Rus ekonomisi üzerindeki etkisine yer verildi.

Rubledeki devalüasyon nedeniyle ithal ürünlerin hızla pahalılaştığına dikkat çekilen raporda iç talepteki hızlı gerilemenin de ithalatçılar üzerinde baskı oluşturduğuna yer verildi.

Raporda; Türk üreticilerin farklı pazarlara yöneldiği, Rusya'nın ise diğer ülkelerden ithal etmek zorunda kaldığı gıda ürünlerinin Türk ürünlerinden daha pahalı olduğu kaydedildi.

Yaptırımların Rus ekonomisine zarar verdiğine dikkat çekilen raporda Türkiye'ye uygulunan ambargonun ders verici etki yaratma ihtimalinin zayıf olduğu da kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

İngiltere AB referandumuna hazırlanıyor: 'Ayrılığa oy verirsek dönüşü olmaz' Dünya Suriye lideri Beşar Esad hükümeti kurma görevini verdi Dünya Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu en az 79 kişi öldü Dünya Putin: NATO saldırgan söylem ve eylemlerini artırıyor! Rusya... Dünya