Erdoğan hükümet kurma yetkisini verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden 1 ay sonra hükümeti kurmak için yetki verdi. Yetkilendirme, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde yapıldı. Görüşme öncesinde grup toplantısında konuşan Davutoğlu, diğer partilerin liderlerine seslendi, koalisyon mesajları verdi.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinin ardından eleştiri konusu olan "hükümeti kurma görevi" için yetkilendirme yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştüğü AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu görevlendirdi.

Görevlendirme yapılmadan önce, partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, liderlere ılımlı koalisyon mesajları verdi.

Başbakan Davutoğlu, hükümeti kurma sürecinin gecikmesinden sorumlu olmadıklarını söyledi.

"Cumhurbaşkanının konumuna yönelik" eleştirilere ise daha sert sözlerle yanıt verdi.

Başbakan, CHP ve MHP ile koalisyon çalışmalarını yürütmek üzere oluşturulan heyetlerdeki isimlerle dün bir araya gelmişti. Görüşmelerin ilk turunu bayram öncesi yapacak olan Davutoğlu gayet olumlu konuştu.

AKP'de partilerle koalisyon görüşmesi yapacak heyetler de belirlendi. CHP'ye gidecek heyette Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Hüseyin Çelik, Mücahit Aslan ve Taha Özhan yer aldı. MHP heyetinde ise Faruk Çelik, Taner Yıldız, Süleyman Soylu, Mahir Ünal, Naci Bostancı, Mustafa Elitaş, Salih Kapusuz, Vedat Bilgin ve Ertan Aydın bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Melisa'nın nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı Gündem Bayram tatili uzatıldı Gündem AKP'nin Valisi’nden yemekhane talimatı: Oruç tutmayan gitsin... Gündem Askerlerin üzerine yürüyen HDP’li Encü’ye destek verdiler Gündem