Kahraman ile Kılıçdaroğlu arasındaki davet krizi tatlıya bağlandı

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki davet krizi tatlıya bağlandı. Meclis'teki özel oturumdan sonra liderler mini zirve yapmış, Kılıçdaroğlu'na ise davetiyenin ulaştırılmadığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Meclis çalışanlarının hatası olduğunu söyleyen Kahraman, açılış resepsiyonunda Kılıçdaroğlu'na sarıldı bir kez daha özür diledi.

Abone ol

Meclis'in açılışı için Genel Kurul'da düzenlenen özel oturum sonrası yaşana davet krizi çözüldü.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kriz Meclis açılış resepsiyonunda ikilinin birbirine sarılmasıyla tatlıya bağlandı.

Özel oturum sonrası Kahraman'ın odasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu'nun ise bu mini zirvede olmaması tartışmalara neden olmuştu. Meclis Başkanı, önce CHP liderinin davet edildiğini, ancak randevusu olduğu için gelmediğini söylemişti.

Ancak Kılıçdaroğlu kendisine davet gelmediğini belirtmişti. Bunun üzerinde Kahraman, yeni açıklama daha yaparak "Ekiplerimiz arasında aksaklık yaşandı" diye konuşmuştu.

Davet krizi, akşamki resepsiyonda da gündemdeydi. Konukları karşılayan Kahraman, Kılıçdaroğlu geldiğinde "Sizi öpmeden olmaz, mutlaka öpeceğim" dediği belirtildi.

Kahraman'ın Kılıçdaroğlu'na "Kasıt bulunmamaktadır, bir yanlışlık oldu, sizden bir kez de yüz yüze özür dilerim" dediği de ifade edildi.

CHP lideri de resepsiyonda gazetecilerin sorusu üzerine Kahraman'ın özür dilediğini doğruladı.

Bu arada, resepsiyon sonrası bir mini zirve daha yapıldı. Bu zirve de Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasında oldu. Zirvede yine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yoktu.

Kahraman son zirvede, genel temenniler ve yeni dönemin konuşulduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne sınır ötesi operasyon mesajı verdi Gündem Haliçport projesinde bilirkişi raporu tamamlandı Gündem Ordu'da uyuşturucu operasyonu Gündem Kocaeli merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 8 muvazzaf asker tutuklandı Gündem