CHP'li eski vekilden istifa çağrısı: Yönetim derhal istifa etmelidir

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Doktor Canan Arıtman CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı. Eski İzmir Milletvekili Arıtman, seçimlerde CHP'nin yenildiğini, AKP ile koalisyonun ise CHP’yi tarihe gömeceğini söyledi.

Abone ol

CHP’ye istifa çağrısı yine CHP’li eski vekil Canan Arıtman’dan geldi. Arıtman 7 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CKD Genel Başkanı Canan Arıtman, CHP’nin 13 yıldır oylarını bir puan bile arttıramadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi 22.’inci ve 23.’üncü dönem İzmir Milletvekili olan Arıtman olası AKP-CHP koalisyonuyla ilgili konuştu.

Arıtman’a göre Türkiye erken seçime gidecek.

İstifa çağrısından sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da CHP'yi kurultaya çağırdı.

CHP'nin gerileme yaşadığını söyleyen Feyzioğlu, "büyük Kurultayı derhal toplamalıdır, koalisyon ortağı olma ihtimali, başarısızlık sonucu değiştirmez" dedi.

Seçim tartışmaları sürerken önceki gün Adıyaman'da CHP'li Çakırhüyük Belde Belediye Başkanı Mithat Çetin, 6 meclis üyesi ile birlikte partisinden istifa etmişti. CHP'nin başarız olduğu gerekçesiyle istifa ettiğini söyleyen Çetin, "Tunceli'de iki milletvekilini HDP almışsa; partimizin genel başkanı başarısızdır" dedi.

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: ERDEM ÖZDEMİR

ulusalkanal.com.tr

Tapu ve Kadastro çalışanları eylemde Gündem Bir dinozor ihalesi daha düzenlendiği ortaya çıktı Gündem Diyarbakır'da gerginlik sürüyor: 1 kişi daha vuruldu Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan AP'ye sert tepki Gündem