3 Devrim Yasası kabul edileli 91 yıl oldu

3 devrim yasasının kabul edildiği günün 91'inci yıldönümü nedeniyle İstanbul'da bir panel düzenlendi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen panelde birbirinden önemli konuşmacılar yer aldı. Panelde 3 Mart 1924'te kabul edilen yasaların önemine dikkat çekildi

Abone ol

Türkiye Cumhuriyet'in laiklik temellerinin atıldığı, 3 devrim yasası kabul edileli 91 yıl oldu.

3 Mart 1924'te kabul edilen ve 3 Devrim olarak bilinen "Halifeliğin kaldırılması, Şerriye ve Evkaf Vekaletinin Kaldırılması ile Tevhid-i Tedirisat Kanunu yani Eğitim ve öğretimin birleştirilmesi yasaları" kabul edildi. Bu yasalar ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi olan laiklik ilkesinin temelleri atıldı.

3 Devrim yasasının yıl dönümü nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İstanbul Kadıköy'de bir panel düzenledi.

"2015'te Türkiye'de Demokrasi Gerçeği" adındaki panelin konuşmacıları İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Profesör Doktor Necla Arat, Sanatçı Müjdat Gezen, Yüksek Mühendis Mücella Yapıcı ve Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil oldu.

Yurttaşların akın ettiği panelde salon tıklım tıklım doldu. Panelin açılış konuşmasını ÇYDD Genel Başkanı Pofesör Doktor Aysel Çelikel yaptı.

Çelikel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İç güvenlik paketini sert sözlerle eleştirdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kabul edilen 3 devrim yasasının önemine dikkat çekildi.

Yurttaşların büyük bir ilgi ile izlediği panelde konuşmacıların sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

HABER: DENİZ ADALI

KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

Türkiye ile Türkmenistan ortak bildiri imzaladı Gündem Fırat Çakıroğlu cinayetinde önemli ayrıntı Gündem Türkiye Bahar'da Amerika'nın öncülüğünde Musul'a gerçekleştirilecek operasyona katılacak mı? Gündem Davutoğlu: Yeni bir paket veya teklif gelirse kabul ederiz Gündem