AKUT ekibi Nepal'e gidiyor!

Abone ol

Asya’nın dağlık ülkesi Nepal 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Öğlene doğru çok sayıda artçı şokla devam eden deprem Hindistan ve Çin’de de hissedilirken bölgede son 80 yılda görülen en şiddetli yer sarsıntısı oldu. Edinilen son bilgilere göre deprem faciasında bin dokuyüzün üzerinde insan yaşamını yitirdi!

Depremin ardından Nepal'den gelen yardım çağrısı üzerine Arama Kurtarma Derneği (AKUT), 40 kişiden oluşan bir ekip hazırladı. AKUT'tan yapılan yazılı açıklamada, yapılan yardım çağrısı üzerine Almanya ve Polonya'dan arama kurtarma ekiplerinin yola çıktığının öğrenildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'den de AFAD'ın 30, UMKE'nin de 10 kişilik ekibiyle hareket edeceği açıklandı. BM'ye bağlı UNDAC ekibinin yolda olduğu, Nepal'e ulaştığında daha sağlıklı bilgiler geleceği belirtiliyor. AKUT olarak 40 kişiden oluşan bir ekip hazırlandık ve durumu BM ve AFAD'a bildirdik. Medikal ağırlıklı 15 kişilik ekibimiz, Nepal için THY uçağı ile bölgeye hareket etmek için yola çıktı. Gelecek haberler doğrultusunda operasyonel ağırlıklı ikinci bir ekibimiz daha Nepal'e hareket edecek."

ulusalkanal.com.tr

Nepal'de artçı deprem meydana geldi Dünya Google yöneticisi de Nepal'deki depremde hayatını kaybetti! Dünya Nepal'de büyük deprem! Ölü sayısı artıyor! Dünya 2015 SONA ERMEDEN MODANIN NABZINI YAKALAYIN Dünya