DSÖ Çin'de araştırma yapacak

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'un kaynağını araştırmak üzere Çin'e uzman ekip gönderdi. Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, , "Kovid-19'un hayvan rezervuarını anlamada kaydedilen ilerlemeyi" ve "virüsün hayvanlardan insanlara nasıl bulaştığını" inceleneceğini söyledi.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün kaynağını araştırmak üzere örgüt bünyesinde uzman bir ekibin Çin'e hareket ettiğini bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Ghebreyesus, "Pandemi ile mücadeleye devam ederken, virüsün kaynağını (kökenini) da araştırıyoruz. Şu anda iki DSÖ uzmanı, diğer bilim insanlarıyla buluşmak için Çin'e gidiyor." dedi.

DSÖ'nün "Kovid-19'un hayvan rezervuarını anlamada kaydedilen ilerlemeyi" ve "virüsün hayvanlardan insanlara nasıl bulaştığını" inceleyeceği aktarıldı.

DSÖ salgının ilk günlerinden itibaren Kovid-19 virüsünün doğal kaynaklı olduğu konusunda ısrar ediyor. Örgütün virüsün kaynağını araştırmak için 7 ay beklemesi eleştirilere neden olmuştu.

DSÖ'nün Twitter hesabından, 14 Ocak'ta yapılan açıklamada, Çinli yetkililere dayandırılarak yapılan paylaşımda, Kovid-19'un insandan insana bulaştığı yönünde herhangi somut bir kanıt olmadığı iddia edilmişti.

Latin Amerika ve Güney Asya'da kitlesel ölümler yaşanıyor Dünya Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD ile silah kontrol anlaşmasını görüşmeye hazırız Dünya Libya ordusu mayınları sergiledi Dünya ABD, Japonya'ya 105 adet F-35 satacak Dünya