Rusya Hava Kuvvetleri'nden Türk hava sahası ihlali açıklaması

Rusya'dan, askeri jetlerin Türk Hava Sahasını ihlali ile ilgili açıklama geldi. Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, savaş uçağının kendisine kilitlenen bir savunma sisteminden kurtulmak için manevra yaparken hava sahasını ihlal ettiğini söyledi

Abone ol

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, askeri jetlerin Türk Hava Sahasını neden ihlal ettiğini açıkladı.

Rus "Komsomolsya Pravda" gazetesine mülakat veren Bondarev, 3 Ekim'de yaşanan olayın detaylarını anlattı.

"Suriye'nin kuzeyinde görev uçuşunu tamamlayan uçağımız Türk hava sahası yakınlarından geçtiği sırada radar, bir hava savunma sisteminin uçağa kilitlenmeye çalıştığını tespit etti." diyen Bondarev, "Pilot kaçış manevrası yaparken kısa süreliğine Türk hava sahasını ihlal etti. Bunu açık bir şekilde kabul ettik" ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, daha önce yaptığı açıklamada Rusya'ya ait savaş uçağının Türk hava sahasını "olumsuz hava koşulları" nedeniyle ihlal ettiğini ileri sürmüştü.

Bu arada Bondarev, Suriye'ye sağlanan askeri destekle ilgili açıklamalar da yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanı "Rus savaş uçaklarının her türlü tehditten korunması için bölgeye füze savunma sistemleri sevk ettiklerini de" belirtti.

Rus komutan "Suriye'nin komşu ülkelerinde IŞİD savaş uçakları çalabilir ve karşı saldırıya geçebilir. Buna hazırlıklı olmamız lazım" dedi.

Suriye'de günde ortalama 50-60 hedef vurduklarını kaydeden Bondarev, düzenlenen hava saldırıları ile uçakların yanı sıra kullanılan mühimmatın test ve analiz edilmesi fırsatı bulduklarını da söyledi.

ulusalkanal.com.tr

ABD istihbaratı: Uçağı IŞİD bombası düşürdü Dünya Ayrıntılı analiz yapılıyor Dünya Suriye Ordusu 10 gündür IŞİD'in kontrolünde olan Halep-Hama otoyolunu geri aldı Dünya ABD, PKK'yı eğitmeye başladı Dünya