Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüzyılın projesi" dediği "Merkez Türkiye" projesini açıkladı

Cumhuriuyet Halk Partisi "Yüzyılın Projesi" olarak sunulan projesinin tanıtımını yaptı. Adı: Merkez Türkiye! Projeyle Türkiye'nin Asya, Avrupa ve Afrika arasındaki ticarette koridor olması öngörülüyor. Toplamda 200 milyar dolarlık yatırımla tamamlanacak olan projenin 40 milyar doları kamudan 160 milyr doları da özel sektör tarafından karşılacak.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüzyılın projesi" olarak sunulan "Merkez Türkiye" adlı projelerinin tanıtımını yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun iktidar olmaları halinde hayata geçireceklerini söylediği Merkez Türkiye projesinin maliyeti 200 milyar dolar. 20 yılda tamamlanması planlanan proje kamu-özel sektör Proje, dünyada ticaret yollarını birbirine bağlamayı amaçlayan 3 küresel projeye alternatif olarak sunuluyor.

2020'de faaliyete geçmesi ve 2035'te tamamen bitmesi planlanan proje, Türkiye'yi kıtalar arasında koridor misyonu yüklüyor.

Projeye hayata geçerse, diğer ülkelerden gelen mallar, Akdeniz ve Karadeniz limanlarına ulaşacak. Buradan da dünyaya dağıtılacak.

Kılıçdaroğlu'na göre proje sadece ekonomik amaçlı değil. Aynı zamanda Türkiye'yi kültürel anlamda da Avrupa'ya entegre edecek.

Merkez Türkiye özel bir yasayla kurulacak. Mega kent olarak tanımlanan bölgeye Vali atanacak. Ancak, Odalar ve Borsalar da yönetimde söz sahibi olacak.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu: HDP binalarına saldıran DHKP-C'den tutuklanan bir terörist Gündem Mutlu Kaya'nın doktorundan yeni açıklama Gündem Erdoğan: Türkiye uzaya ilk adımını attı Gündem Hamaney'den nükleer rest Gündem