Emekli Orgeneral Saldıray Berk: NATO Türkiye için açık tehdit

Son dönemlerde sıkça tartışılan Türkiye'nin NATO üyeliği konusunda Emekli Orgeneral Saldıray Berk'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. "Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu tehditlerin NATO kaynaklı olduğunu" vurgulayan Berk "NATO'nun, Türkiye için açık tehdit haline geldiğini" söyledi

Abone ol

"NATO Türkiye için açık tehdit..." Bu sözler emekli Orgeneral Saldıray Berk’e ait.

Sovyetler Birliği’ne karşı, ABD öncülüğünde 1949'da kurulan Kuzey Atlantik Paktı NATO ile ilgili Aydınlık gazetesine konuşan Berk, dikkat çeken ifadeler kullandı. Berk "NATO'yu dost olarak görmemin zor olduğunu" söyledi.

"NATO, TÜRKİYE İÇİN AÇIK TEHDİT: NATO, ABD stratejileri ve politikaları dışında başka önemli faaliyette bulunmamıştır. Üstelik son yıllarda NATO, üyesi olduğumuz halde, ülkemizin birlik ve beraberliği için açık tehdit haline gelmiştir. Ülkemize yönelen tehditlere baktığımızda tamamen NATO yani ABD kaynaklıdır... Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen bu unsurlara, kendi topraklarımızda üsler vererek kullandırmaktayız. Böyle bir durum dünya tarihinde görülmemiştir. Ülkemizi bölmek isteyenleri kendi içimizde barındırıyoruz."

Berk "NATO üyeliğinin bir anlamı kalmadı. Türkiye yüzünü Asya'ya dönmeli" dedi.

"NATO ÜYELİĞİNİN ANLAMI KALMADI: NATO demek, ABD ve AB demektir... Türkiye bu oluşumun dışında bırakılmıştır... Kaynağı ABD ve NATO olan tehditlerin, NATO tarafından bertaraf edilmesi olanaksızdır. Atatürk’ün tam bağımsızlık ilkesine aykırı olarak, gerek o zaman ülkeyi yönetenlerin basiretsizliği, gerek o zamanki dış politika yanlışlıkları nedeniyle Batı’nın kucağına oturtulan Türkiye’nin, tekrar tam bağımsızlığına kavuşması için gerekli zaman gelmiştir... Bugünkü dünyada bir askeri bloğa bağlı olmanın bir anlamı kalmamıştır. Türkiye bu yalnızlığını bölge ülkeleri ve Avrasya ile iyi ve karşılıklı yarar esasına dayalı olacak şekilde gidermek için en uygun zamanı ve fırsatı yakalamıştır. Zaman ve ortam Türkiye’nin yararına ve çok uygundur. Yeter ki ülkeyi yönetenler bunu görebilsinler."

ulusal.com.tr

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş istifa etti Gündem Vatan Partisi eylemlerini sürdürüyor: İkinci İsrail'e geçit yok Gündem Ulusal Kanal, Kerkük'te! İşte PKK'nın saldırdığı Türkmen bürosu Gündem OHAL Komisyonu'nun mesaisi sürüyor Gündem